SPW kreeg voldoende kansen tegen Heiligerlee, maar verloor uiteindelijk nipt.

SPW heeft de thuiswedstrijd met 2-3 verloren van Heiligerlee. In een spannende wedstrijd golfde het spel op en neer, maar trokken de gasten uiteindelijk aan het langste eind. SPW zal in de resterende wedstrijden alles op alles moeten zetten om niet rechtstreeks te degraderen.

De eerste helft was net goed en wel begonnen of Rodan Farrell was er als de kippen bij om een afgeslagen schot in het doel te schieten. Zo had SPW een droomstart al na 3 minuten spelen. Het was hierna wat chaotisch en SPW kreeg nog wat kleine kansen, maar ook Heiligerlee dook vaker voor keeper Vonk en zette hem hierbij ook aan het werk. Na tien minuten zette Heiligerlee de wedstrijd weer op een gelijke stand. De verdediging stond niet scherp bij SPW en Dylan van der Heiden verschalkte keeper Vonk met een subtiele voetbeweging.

Meeste kansen

SPW nam het initiatief weer over en creëerde meerdere kansjes, en het had ook weer succes. Een goede voorzet van Jelmer Jasken werd er al duikend in gekopt door Ronald van der Kamp. SPW had in de volgende tien minuten ook de meeste kansen. Helaas stond Erik Meijer niet op scherp. Eerst kopte hij voor leeg doel uit een corner over en ook twee minuten laten had hij weer een grote kans alleen schoot hij recht op de keeper. SPW creëerde genoeg en ook Dennis Stiekema schoot nog op de lat, maar toch was het Heiligerlee dat scoorde. Op een scherpe counter was Gert Reininga het eindstation die ongehinderd kon inschieten. Zo gingen beide verenigingen met een 2-2 stand de rust in.

Corners

De tweede helft kwam Heiligerlee fel uit de startblokken. Het scoorde meteen in de 46e minuut maar deze goal werd afgekeurd. Hierna zou je denken dat SPW wakker was maar dit was niet het geval. In de 50e minuut werd een corner van Heiligerlee nog keihard op de lat gekopt en bij de volgende corner hing de bal in de netten. Tom Vos kon ongehinderd de bal in het doel werken. Nu mocht SPW weer in de achtervolging en had het een zeer grote kans in de 62e minuut. SPW kreeg een penalty toen Luc Overdiep werd neergehaald in de zestien meter. Normaal is dit een koud kunstje voor Rodan Farrell, maar vandaag zat het hem niet mee en ronselde de keeper de bal uit het doel. Een alles of niets offensief moest er komen, maar de kracht was eruit bij SPW. Bram Poelman kwam nog twee keer vrij voor het doel, maar had helaas iets teveel tijd nodig in de aanname om tot een schot te komen. Ook Melvin Wiering en Luc Overdiep kwamen nog tot kansen, maar scoorden niet waardoor het bij 2-3 bleef.