Strafschoppen brengen SPW naar finale nacompetitie

SPW nam de strafschoppen beter dan Oosterstreek en speelt volgende week de finale van de nacompetitie om handhaving voor de 4e klasse.

Foto, grote vreugde bij SPW na de gewonnen strafschoppenserie.

SPW heeft de eerste horde op weg naar handhaving in de 4e klasse genomen. In eigen huis won het na strafschoppen van Oosterstreek na een 4-4 eindstand. SPW keek vlak voor tijd nog tegen een 1-3 achterstand aan, maar wist er toch nog een verlenging uit te slepen. Ook daarin kwam het op achterstand, maar wederom kwam het op gelijke hoogte. Uiteindelijk nam het de strafschoppen beter dan Oosterstreek en speelt het volgende week op neutraal terrein tegen de winnaar van Wijster – Pekelder Boys.

Oosterstreek had al een nacompetitiewedstrijd erop zitten en had die met 0-8 gewonnen van Nieuweschans. Op sportpark Noord schoten de gasten ook uit de startblokken, al kreeg het daarbij hulp van SPW door middel van een eigen doelpunt: 0-1. Op slag van rust kwamen de Knoalsters weer langszij door Erik Meijer en zocht beide teams de kleedkamer op met een 1-1 tussenstand.

Strafschoppen

Na rust leek het mis te gaan voor SPW, dat Oosterstreek op 1-2 zag komen. Het werd zelfs 1-3 voor de bezoekers en dus leek het doek te gaan vallen voor SPW. Totdat de slotfase aanbrak waarin de thuisploeg het tij toch nog wist te keren.  Een strafschop vlak voor het einde en een strafschop in blessuretijd zorgden voor de gelijke stand. Tot tweemaal toe hield Rodan Farrell zijn zenuwen in bedwang en zorgde ervoor dat er een verlenging moest komen.

Ook in de verlenging wist Oosterstreek deze middag opnieuw op voorsprong te komen. SPW rechtte nogmaals de rug en kwam weer langszij dankzij Farrell: 4-4. Dat was de eindstand na 120 minuten spelen en dus moesten er strafschoppen genomen worden. Oosterstreek mistte eenmaal vanaf de stip, SPW benutte ze alle vijf en dus spelen de Knoalsters volgende week de finale om handhaving voor een plek in de 4e klasse.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW kent geen moeite met JVV

JVV wist dat het op bezoek bij SPW een zeer moeilijke middag zou beleven. ...

Terug in de tijd: Onstwedder Boys houdt stand in Veenhuizen

Een doelpuntloos gelijkspel was genoeg voor de promotie van Onstwedder Boys naar de derde ...