Germanicus in tweede helft ruim langs Nieuw Buinen

Nieuw Buinen verloor vrijdagavond van Germanicus tijdens de Paviljoen Nijstad Cup in Hoogeveen.

Foto+Verslag: Gerjo Stegeman

HOOGEVEEN – Germanicus kent een goede start van de voorbereiding. Vrijdagavond werd er tijdens het Offerein Voetbaltoernooi in de eerste ronde van de Paviljoen Nijstad Cup met 5-0 gewonnen van Nieuw Buinen. Dinsdagavond neemt Germanicus het nu op tegen Gramsbergen dat SC Erica met 7-1 versloeg. De winnaar speelt vrijdagavond de finale tegen Hoogeveen zaterdag of WKE’16. Nieuw Buinen strijdt verder om de plekken 5 t/m 8.

Speciaal tintje

Het duel tussen Nieuw Buinen en Germanicus was er natuurlijk één met een speciaal tintje. Naast het feit dat beide ploegen elkaar ook in de competitie zullen treffen, was het vooral bijzonder dat trainer Eric Prins met zijn nieuwe ploeg Nieuw Buinen tegenover zijn oude club stond. Prins zal weer het nodige moeten opbouwen bij de ‘Buunsters’ die vorige seizoen degradeerden naar de tweede klasse. Bij Germanicus keerde André Mulder terug als trainer.

In de eerste helft hielden beide ploegen elkaar nog aardig in evenwicht. Echt gevaarlijk werd het lange tijd voor beide doelen niet. Het waren echter de Coevordenaren die de score openden. Stan Ypenburg gaf doelman Rick Knigge het nakijken. In de tweede helft was Germanicus duidelijk de bovenliggende partij en liep het via Marco Cremer (2x), Nance Hoogeveen en Ruben Soppe uit naar een 5-0 zege.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Eenvoudige winst van Borger op bezoek bij LEO

Borger deed goede zaken met de 0-2 overwinning op laagvlieger LEO en nam de ...

Ter Apel ’96 geeft niet thuis in Schoonebeek

Ter Apel '96 is in Schoonebeek tegen een enorme zeperd aangelopen. De tot op ...

Wederom geen winst voor Musselkanaal

Na de nederlaag in de kraker van vorige week tegen Valthermond moest Musselkanaal in ...