Valthermond biedt dapper verweer tegen Noordscheschut

Valthermond deed het prima tegen Noordscheschut maar kon net geen resultaat aan het duel over houden.

In de eerste bekerronde trof Valthermond in Noordscheschut een tegenstander van formaat. De Schutters streden het afgelopen seizoen nadrukkelijk mee om een plaats in de hoofdklasse zaterdag. Tel daar de personele problemen waar coach Albert Koops mee te kampen had bij op en het was vooraf al duidelijk dat dit bepaald geen appeltje eitje zou worden.

De jonge equipe van Koops beet zich echter vast in de fysiek sterke Schutters en bood meer dan verdienstelijk tegenspel. Sterker nog, nadat een schot van Aron Boer namens de thuisploeg naast vloog, namen de bezoekers brutaal de leiding. Een vrije trap van Erik Jan Veerbeek resulteerde in een scrimmage waarin Rick Schlimback zich de meest attente toonde.

Kansen over en weer

Hierna voerde de thuisploeg de druk op wat ook resulteerde in een aantal mogelijkheden. Zo haalde Stephan de Vries een inzet van Nick Koster van de lijn en ging de kopbal van verdediger Danny Bouwman rakelinks over. Aan de andere kant had doelman Wiebe Zinger een geweldige reflex in huis op een volley van Demy te Velde. Net voor het half uur spelen viel de gelijkmaker. Marco Hartman kopte een voorzet van Danny Bouwman onhoudbaar binnen.

Valthermond bleef echter van zich af bijten en Noordscheschut mocht niet klagen dat na een prima aanval via Rick Schlimack en Erik Jan Veerbeek. Demy te velde net niet bereikt werd. Aan de andere kant was Joost Schrik attent op een inzet van opnieuw Koster.

Aankijken waard

Na de pauze bleef het spel ondanks de hitte het aankijken waard. Noordscheschut wat makkelijker voetbalde, maar Valthermond dat weigerde te capituleren, hierbij het fortuin af en toe ook afdwingend. Zo trof Jos Kroezen de paal en schoot Kevin Koster op de lat. Valthermond claimde een strafschop nadat Rick Schlimback onderuit werd getrokken, Noordscheschut was daarentegen weer woest dat een treffer van Marco Hartman wegens buitenspel werd afgekeurd.

Waar iedereen in het Valthermond kamp al hoopte op een stuntje ging het in de slotfase toch nog fout. Nick Koster schoot vanaf rand zestien prachtig raak. Dat in blessuretijd Marco Hartman de stand ook nog naar 3-1 tilde was wellicht wat zuur voor de bezoekers die terug konden kijken op een prima wedstrijd. Dit vond ook Albert Koops:” We hebben ons tegen een goede tegenstander prima verweerd. Jammer was dat wij de momenten waarop er tijd en ruimte om te voetballen was, te weinig hebben benut. Daarin mis je dan toch Alwin Braakman die op dat soort momenten wel de rust heeft. Verder ben ik dik tevreden. Conditioneel was het zelfs een hele nuttige wedstrijd.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen heeft geen moeite met Oldambster Boys

Voorafgaand aan de wedstrijd tussen Gieterveen en Oldambster Boys stonden beide ploegen nog in ...

Ter Apel ’96 geeft niet thuis in Schoonebeek

Ter Apel '96 is in Schoonebeek tegen een enorme zeperd aangelopen. De tot op ...