Albert Stevens: “Nacompetitie is haalbaar voor Buinen.”

Albert Stevens verruilde Borger voor Buinen en hoopt komend seizoen goed voor de dag te komen met Buinen in de zondag 5e klasse E.

Albert Stevens verruilde na 16 jaar jeugd- en seniorenvoetbal Borger in voor buurman Buinen. Mede gedwongen door zijn werkzaamheden op de zaterdag. Stevens kijkt met een goed gevoel terug op zijn tijd bij Borger, maar heeft ook ontzettend veel zin in zijn nieuwe avontuur bij Buinen. Daarmee hoopt hij komend seizoen een rol van betekenis te kunnen gaan spelen in de zondag 5e klasse E.

Stevens is te spreken over zijn nieuwe club en kijkt ook tevreden terug op zijn periode bij Borger. “Ik kijk met veel plezier terug. Het was genieten van de trainingskampen, maar ook van de promotie en handhaving destijds van en in de 3e klasse. Ook waren er dieptepunten zoals de twee degradaties die ik heb moeten meemaken. De aanvaller speelt komend seizoen dus ook net als Borger in de 5e klasse, alleen dan op de zondag. Stevens vond de stap ook best lastig om te maken, maar heeft een goed gevoel bij zijn nieuwe club. “Ik heb 16 jaar bij Borger gevoetbald en het is nooit makkelijk omdat allemaal achter je te laten. Je kent er inmiddels heel veel mensen en je hebt er ook vrienden. Maar ik loop nu een paar weken rond bij Buinen en dat is ook zeker een hele mooie vereniging.”

Nacompetitie is het doel

Buinen deed het vorig seizoen naar behoren in de zondag 5e klasse E, mede dankzij een sterke tweede seizoenshelft. De lat wordt dan ook voor komend seizoen een stukje hoger gelegd dan het afgelopen seizoen volgens Stevens. “Voor komend seizoen hebben we bij Buinen met elkaar uitgesproken dat de nacompetitie haalbaar moet zijn. Wie weet een eventueel kampioenschap, maar dat is nog ver weg. De spits verwacht dan ook dat zijn nieuwe club de 4e klasse wel eens kan gaan halen in de komende jaren. “Ik denk dat het zeker mogelijk is, alleen dan moeten we gewoon elke wedstrijd wel top zijn, willen we dat met elkaar bereiken.”

Rol van betekenis

In ieder geval is Stevens positief gestemd over het komende seizoen en zelf hoopt de aanvaller ook een rol van betekenis te kunnen spelen. “We kunnen een heel eind komen met de passie en strijd die we in de wedstrijd kunnen stoppen in combinatie met goed en verzorgd voetbal. Persoonlijk zou het mooi zijn om 15 doelpunten te maken of meer, maar het teambelang staat voorop. Als dat dus niet lukt en we halen de nacompetitie dan is het ook goed.” Stevens wil komend seizoen dan ook graag presteren met Buinen. “Aan het einde van het seizoen moeten we onszelf niks kunnen verwijten. Als we alles hebben gegeven en we staan op de plek waar we dan behoren te staan, dan kan ik daar tevreden mee zijn. Het zou mooi zijn als we met Buinen promotie kunnen halen, dan mag de club dik tevreden zijn.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Vrolijk passen: Buinerveen – Buinen

Vrolijk Pasen? Vrolijk passen! Het Paasweekend staat in het teken van dubbel voetbalprogramma. Dat ...

Thijs Hateboer: “Nieuw Buinen hoort bij de top van de eerste klasse”

Met zijn twintig lentes is Thijs Hateboer de jongste telg uit dé voetbalfamilie van ...

Marco Windt: “Plek in de top vijf is haalbaar voor de Treffer.”

Interview met Marco Windt, die een klassering in de top vijf haalbaar vindt voor ...