Robert Hamming: “In derby’s zoek ik de grens op”

Nieuw BuinenIeder jaar heeft de hoofdmacht van Nieuw Buinen te maken met een aantal mutaties. En door de jaren heen is de gemiddelde leeftijd van de spelersgroep niet omhoog gegaan. Hierdoor is het mogelijk dat Robert Hamming met zijn bijna 24 lentes één van de spelers is die het team op sleeptouw moet nemen: “In deze rol komen mijn kwaliteiten wel het beste naar boven.”

Sleutelrol
Want naar eigen zeggen is Hamming een speler die spelers om zich heen beter laat voetballen: “Samen met ervaren jongens als bijvoorbeeld Gerry Snip moet ik het spel maken. Verder hebben we een vrij jonge spelersgroep.” En dus vervult de in Rolde woonachtige Hamming een sleutelrol in de jacht op een toppositie in de eerste klasse. Hoewel? Hamming legt de lat voor het komende seizoen niet extreem hoog: “Uiteraard willen we de stap naar de Hoofdklasse maken, maar we moeten wel realistisch blijven. Voordat wij op elkaar ingespeeld zijn, hebben we waarschijnlijk al de nodige punten laten liggen. Ik verwacht daarom een plaatsje bij de beste zes.”

Voetballend vermogen
Wel voegt de middenvelder hier snel aan toe dat er bij Nieuw Buinen altijd kwaliteit voldoende is: “Ik begin aan mijn derde seizoen en de voorgaande jaren was het qua voetballend vermogen altijd van hoog niveau.” Hamming, die aan de laatste fase van zijn opleiding bezig is, vindt dat er ook deze zomer goed ‘ingekocht’ is: “Samad Faraouni is overgekomen van Hoogezand. In mijn ogen is dit de beste speler die we aan hebben getrokken. Hij is iemand die de bal graag wil hebben en ook met een man in de rug kun je hem zonder problemen aanspelen.”

Vuurvreter
Overigens moet Nieuw Buinen het in de seizoenopening tegen streekgenoot TEVV zonder Faraouni doen, want hij kreeg in de bekerwedstrijd tegen Oranje Nassau de rode kaart. Overigens liet Hamming in diezelfde wedstrijd zien een ware vuurvreter te zijn, die soms op het randje van het toelaatbare speelt: “Het zit wat opgesloten in mijn spel. En ja, ik pak af en toe een kaart, maar in vergelijking met voorgaande jaren weet ik nu heel goed wat ik doe.”

Robert Hamming in kenmerkende pose: voorop in de strijd...
Robert Hamming (links) in kenmerkende pose: voorop in de strijd…

Gestaakt oefenduel
Vooruitblikkend op de ontmoeting met het in de eerste klasse debuterende TEVV licht Hamming een tipje van de sluier op, van hetgeen de supporters kunnen verwachten: “Derby’s zijn de mooiste wedstrijden om te spelen. Lekker druk langs de lijn en je voelt aan alles dat er meer op het spel staat.” Volgens Hamming is het dan zaak om als speler je verstand erbij te houden en je niet op laten jutten door de belangen en emoties.” En laat het daar nu juist mis zijn gegaan tussen TEVV en Nieuw Buinen, vorig seizoen. Want een oefenwedstrijd tussen de twee clubs werd destijds na zeventig minuten spelen gestaakt: “Er waren inderdaad wat incidentjes geweest. Die gestaakte wedstrijd én het feit dat er de hele voorbereiding al over komend weekend wordt gesproken, zegt wel voldoende over hoe het leeft!”

Mouwen opstropen
Hamming, die in Nooitgedacht bij De Trans werkt, kijkt dus uit naar de wedstrijd tegen TEVV: “In het verleden heb ik als speler van Rolder Boys wel onsportieve dingen gedaan in de derby tegen Annen. Dan gingen we de winnende treffer met het gehele team vieren voor de neus van de, in onze ogen, oneerlijke grensrechter. Niet slim, maar dat doet een derby met voetballer.” Maar toch wil de Roldenaar benadrukken dat hij respect heeft voor de tegenstander: “TEVV maakt haar debuut in de eerste klasse, maar beschikt over een aantal spelers met extra kwaliteit en is fysiek sterk. Normaal gesproken zal handhaving voor hen geen probleem moeten zijn. Wij gaan er echter alles aan doen om de drie punten zaterdag mee te nemen naar Nieuw Buinen. De mouwen worden opgestroopt!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gevoelsmens René Meems is weer voetballer

Voetballen of fluiten? Het blijft een lastige keuze voor René Meems. De oud-Nieveenster speelde ...