Musselkanaal wint in derby van FC Ter Apel ’96

Musselkanaal zegevierde in de derby tegen Ter Apel en kwam daardoor in puntenaantal op gelijke hoogte.

Musselkanaal is in punten op gelijke hoogte gekomen met FC Ter Apel ’96. De Groenwitter wist in eigen huis de Kanaalstreekderby met 4-2 te winnen. Het betekende voor Musselkanaal de tweede overwinning op rij, Ter Apel leed daarentegen de tweede nederlaag op rij. En dus zijn beide ploegen na vier wedstrijden terug te vinden op plaats 6 en 7 van de zondag 3e klasse C.

In Musselkanaal opende de thuisploeg de score via clubtopscorer Rolf Kayser. De gasten uit Ter Apel kwamen voor rust echter terug tot 1-1. Arjan Heeres had beide ploegen weer op gelijke hoogte gebracht en met een gelijke stand zochten beide elftallen de kleedkamers op.

Rode kaart

Na de pauze scoorde Musselkanaal in een kort tijdsbestek twee keer en leek de wedstrijd vroegtijdig beslist te worden. Bjorn Banus zorgde voor de 2-1 voorsprong, waarna Kayser met zijn tweede van de middag de marge op twee bracht. Daarmee was het echter nog niet beslist, want niet veel later na de 3-1 moest Tjeerd Sikkema inrukken met rood nadat hij zijn tweede geel had gekregen. Van het overtal profiteerde Ter Apel vrijwel direct in de persoon van Daniel Manning: 3-2. Maar ondanks dat Musselkanaal met tien man stond wist het nogmaals te scoren en de overwinning naar zich toe te trekken. Ruben Manning maakte er 4-2 van en kon na het laatste fluitsignaal met zijn ploeggenoten de overwinning vieren.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Sellingen heeft geen kind aan Veelerveen

Het Sellingen van trainer Arend Scholtens mocht de uitwedstrijd tegen het laag geklasseerde Veelerveen ...

Mussel bindt ook Erica’86 aan de zegekar

Mussel is nog altijd ongeslagen en won zaterdag eenvoudig van Erica'86.

Gasselternijveen niet opgewassen tegen KSC

Gasselternijveen heeft niet kunnen stunten tegen aanstaande kampioen KSC. Uitgerekend in de ontmoeting met ...