TEVV biedt FC Emmen goed partij

logo_tevvIn de voorbereiding op de tweede helft van het seizoen speelde tweedeklasser TEVV een wedstrijd tegen FC Emmen. Er werd niet gespeeld tegen de hoofdmacht van de eerste-divisionist, maar tegen een team dat samengesteld was uit spelers die jonger zijn dan 23 jaar. In veel gevallen betreft het spelers die op termijn naar het niveau van het eerste elftal toe moeten groeien. Aan het eind van de avond stond er een 3-2 stand op het bord, een nederlaag dus voor TEVV, dat ondanks het verlies tevreden mag zijn over haar prestatie.

Door Henk Bolk

Uitvallen
De bewoners van de JenS-vesting kregen pas na acht minuten de eerste mogelijkheid via Niklas Tarvajarvi, maar de bal draaide net over de lat. De ploeg van trainer Hans Kamphuis kwam er meerder keren er gevaarlijk uit en Ayhan Bas ging plotseling alleen op Emmer doelman Eser El Mali af, maar die kon nog net redding brengen. Het spel bewoog zich goed op en neer en nu was de thuisploeg weer dicht bij een treffer, maar de voorwaartsen konden het net niet vinden. Moet gezegd, mede door onzorgvuldig afronden, maar zeker ook door toedoen van TEVV-goalie Wim Kok.  Nadat eerst TEVV’er Sander Marissen een gevaarlijke vrije bal had genomen, was de tegenstoot van de Emmenaren knap gevaarlijk. Wim Kok kon nog in eerste instantie redding brengen, maar in de rebound verdween de bal kiezelhard achter hem door Soufiane Laghmouchi: 1-0. De Mondkers schrokken hier echter niet van en de ploeg wist een paar snelle tegenstoten te plaatsen. Uit een mooie aanval via diverse schijven, kwam Oguzhan Altun in een goede positie, maar zijn inzet was te zwak. De FC Emmen voerde de laatste tien minuten voor rust het tempo wat op en via Almeida werd de stand naar 2-0 getild. De thuisploeg leek nu de mentale weerbaarheid van de Mondkers gebroken te hebben, maar dat was maar schijn. Via een snelle aanval belandde de bal bij Bernando Veenvliet, die na een paar goede bewegingen de Emmer doelman kansloos liet: 2-1.

Beheersing
Na de thee was het TEVV die het beste uit de startblokken kwam. Trainer Hans Kamphuis had een vijftal wissels toegepast, maar die pakten zeker niet verkeerd uit. Invaller spits Michel van Brink, veroverde de bal en met een puike beweging zette hij Sander Marissen vrij voor doel, die beheerst afrondde: 2-2. De tweede helft was zeker de moeite van het bekijken waard, met kansen over en weer. TEVV-goalie Wim Kok moest een aantal keren reddingen verrichten, maar aan de andere kant kwamen Jurnel Rojer en Michel van Brink er soms gevaarlijk door. Tot twee keer toe moest FC Emmen-doelman El Mali erger voor de thuisploeg voorkomen. De Finse spits Tarvajarvi liet toch een aantal keren zien een zeer gevaarlijke aanvaller te zijn, want na een klein uur spelen kopte hij een voorzet prachtig tegendraads in: 3-2. Maar zoals gezegd, het spel bleef maar heen en weer golven en voor de gasten uit Tweede Exloërmond kreeg Michel van Brink nog een prachtige kans om de gelijkmaker te scoren, maar hij kreeg de bal niet langs de doelman. Uiteindelijk kon trainer Hans Kamphuis van de zondag tweedeklasser tevreden terugkijken op een goede wedstrijd van zijn ploeg. Zondag wacht echter weer de competitie, thuis tegen Zwartemeer.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen maatje te klein voor Bellingwolde

Na de makkelijke overwinning op Zuidlaarderveen van vorige week ging het er voor Gieterveen ...

Opnieuw doelpuntrijke overwinning voor SPW

SPW wilde in de wedstrijd tegen Borgercompagnie een goede start maken in de tweede ...