Musselkanaal in tweede helft langs Groen Geel

Musselkanaal draaide een achterstand om en plaatste zich voor de volgende ronde van de beker.

Musselkanaal heeft zich ten koste van Groen Geel geplaatst voor de volgende ronde van de beker. Bij rust keek de thuisploeg nog aan tegen een 0-1 achterstand, maar deze werd in de tweede helft omgezet naar een 3-1 overwinning.

Donderdagavond speelde Musselkanaal in de eerste K.O. ronde van de KNVB beker thuis tegen het Groningse Groen Geel. De gasten arriveerden vrij laat en hadden ook nog eens geen reserveshirts meegenomen zodat de thuisclub in witte shirts moest aantreden. Op het vrij koude kunstgrasveld stond het na zestig seconden al 1-0 voor de gasten. Geklungel in de Musselkanaal defensie werd prima afgestraft door Koen Oude Monnikhof.

Van de schrik bekomen

Musselkanaal moest even van de schrik bekomen maar had gedurende de eerste helft een licht veldoverwicht. Grote kansen kregen beide teams maar amper in de eerste helft.  Aanvoerder Haye Feenstra van Groen Geel kreeg de grootste maar stuitte op de voeten van Noah Sahetapy. Jordy Oost moest zijn meerdere erkennen in doelman Jeroen Vogel. Franck Middelkamp bleef in de pauze in de kleedkamer achter en Ike Kremer kwam voor hem in de plaats. Rolf Kayser schoof een linie naar achteren en Musselkanaal verhoogde de druk wat op het doel van Groen Geel. Na acht minuten had dit succes. Het was Jordy Oost die via de handen van de keeper de bal net over de doellijn wist te werken, 1-1. Nog geen minuut later was het wederom Oost die scoorde. Deze keer knalde hij van rechts de bal uitstekend in de linkerhoek, 2-1.

Wedstrijd beslist

Na 66 minuten besliste Musselkanaal eigenlijk de wedstrijd al toen een snelle counter de 3-1 opleverde. Bjorn Banus schoot deze derde treffer binnen. Groen Geel probeerde het nog wel, kreeg ook wel een aantal kansen maar de verdediging van de thuisclub hield goed stand. Na 75 minuten leek Hayo Rijpkema te scoren maar zijn schot spatte op de paal uiteen. Eigenlijk was dat ook het laatste wapenfeit van de gasten. Musselkanaal kreeg ook nog een aantal grote kansen maar in de 3-1 stand kwam geen verandering meer. Zodoende heeft Musselkanaal zich, net als het vorig seizoen, geplaatst voor de 2e KO ronde van de KNVB beker.