Gieterveen moeizaam langs Veelerveen

GieterveenOp sportpark Veelerveen werd zondagmiddag de wedstrijd tussen Veelerveen en Gieterveen gespeeld. Voor Gieterveen een mooie kans om tegen de rode lantaarndrager weer eens de volle drie punten mee naar huis te nemen, aangezien er in de laatste drie wedstrijden slechts één punt werd behaald. Gieterveen kampte met een aantal blessures en schorsingen, waardoor Jesse Nijhuis zijn basisdebuut kon maken en Jeffrey Pepping voor het eerst bij de wedstrijdselectie zat. Ook Veelerveen afwezigen, waardoor er drie spelers van vjftien jaar in het veld stonden.

Door de benen
In het begin van de wedstrijd leek het een vrij simpele middag te worden voor de bezoekers. In de beginfase kopte debutant Jesse Nijhuis een bal net over het doel en kon de trekker niet worden overgehaald door verschillende spelers. Een afstandsschot van Weerts betekende de 0-1, waarbij moet worden aangetekend dat de houdbare bal door de benen van de jonge keeper ging. Lang konden de groen witten niet van de voorsprong genieten. Verdediger Mulder probeerde de spits van de thuisploeg uit te spelen, maar verloor hierbij de bal. Na een lange rush richting keeper Van Dijken gaf de aanvaller een voorzet op Tommy de Looze. Ietwat gelukkig werkte hij de bal met de borst in het doel: 1-1. 

Dalend niveau
Het niveau van het spel ging hierna hard achteruit. Veelerveen werkte hard en was hierdoor niet minderwaardig aan de bezoekers. Toch ontstonden er nog wel een aantal kansen, maar waren dit vooral schoten vanaf de tweede lijn. De grootste kans in de eerste helft was nog voor Ben Bitter, die na een goede pass van Jesse Nijhuis de keeper op zijn weg vond. Sluitpost Van Dijken moest alleen nog attent reageren na een vrije bal net buiten het strafschopgebied.

Zeer attent
De tweede helft kabbelde heel lang voort zonder dat er kansen te noteren waren. Veelerveen was niet bij machte om in de buurt van het strafschopgebied te komen en Gieterveen was erg slordig in balbezit. Toch was het Gieterveen dat op voorsprong kwam. Vanuit een ingooi kon Roel Drent naar de achterlijn dribbelen en een voorzet op maat geven. Ben Bitter was zeer attent en kopte knap raak: 1-2. Hierna was het heel lang éénrichtingsverkeer. Gieterveen was veel fitter en kreeg een kwartier lang kans na kans. Ook de wisseling van Wilte Nijhuis van linksachter naar rechtsvoor zorgde voor veel gevaar. Zo kopte invaller Casper Mentink nog op de paal en wist Roel Drent op een meter van het doel niet raak te schieten. Ook Bitter kreeg nog een aantal goede mogelijkheden om de score uit te breiden, maar hij punterde over of zag wederom de keeper in de weg liggen. 

Goede eindklassering
In de slotfase werd het nog even spannend door drie corners voor de gastheren. Voor groot gevaar zorgde dit niet, waardoor Gietereen de drie punten kon inladen. Een onnodig spannende wedstrijd, waarin het gewenste spel niet echt naar voren kwam. Echter, ook dit soort moeilijke wedstrijden moeten gewonnen worden voor een goede eindklassering. Volgende week staat de thuiswedstrijd tegen Bareveld op het programma. De enige derby dit seizoen voor de groen-witten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen verpest feestje in Bareveld

De streekderby tussen Bareveld en Gieterveen was er één met vele belangen. Zo kon ...

Penibele situatie voor Stadskanaal na verlies in Sleen

In de wetenschap dat concurrenten de Ter Apel ´96 en Zwartemeerse Boys elkaar troffen ...

Geerlings bezorgt SC Stadskanaal droomstart

Het zal Jordy Geerlings nog niet vaak overkomen zijn dat hij drie keer het ...