Gasselternijveen lijdt zure nederlaag bij OVC ’21

Gasselternijveen leek lange tijd op weg naar de drie punten, maar in de blessuretijd ging het nog helemaal mis.

Gasselternijveen heeft een mooie kans laten liggen om aansluiting te houden met de top drie van de zondag 4e klasse D. Op bezoek in Ommen leek het drie punten over te houden aan het duel met OVC ’21. Tot aan de 90e minuut stond het nog voor met 1-2, maar in blessuretijd ging het nog volledig mis. De thuisploeg scoorde nog twee keer, waardoor de mannen van trainer Robert Oosting zaterdagavond met lege handen de bus instapten.

In Ommen was het Gasselternijveen dat op voorsprong kwam via Wessel Koomans. Lang duurde de voorsprong niet, want Stein Leuninge zorgde voor een snelle gelijkmaker. Na de pauze kwam Nieveen snel op voorsprong via Joost Buiter, die met een harde knal scoorde. Gasselternijveen kon daarna lang overeind blijven en zag de thuisploeg ook nog eens een strafschop missen.

De punten leken zo goed als binnen, maar in de blessuretijd liep het toch nog even anders. Een verdwaalde voorzet van Stefan Herbrink zeilde zomaar over doelman Pieterman binnen: 2-2. Daarna kreeg OVC in de dyings seconds nog een vrije trap te nemen. Deze bleef in de zestien hangen en kwam voor de voeten van Jeroen Legebeke, die het leder tegen de touwen schoot: 3-2. Een zure nederlaag voor Gasselternijveen, dat lang uitzicht had op meer.