Rood aanlopend Nieuw Buinen verliest van Dalen

Nieuw Buinen verloor op bezoek bij Dalen en eindigde de wedstrijd ook nog eens met negen spelers.

Nieuw Buinen heeft de overwinning op Valthermond geen goed vervolg kunnen geven. Op bezoek bij Dalen ging het met 4-2 onderuit, waardoor de Buunermonders nog niet uit de problemen zijn. Bovendien verloor het ook nog eens twee spelers door rode kaarten en is de achterstand op Dalen opgelopen tot vier punten.

Het begin van de wedstrijd was nog bemoedigend te noemen voor de bezoekers. Nieuw Buinen opende de score middels een fraaie goal van Eddie Schoenmaker, maar zag de openingstreffer een tiental minuten later ongedaan gemaakt worden door Nick Schuiling. Voor de pauze werd die voorsprong nog uitgebreid naar een marge van twee. Eerst was het Reinier de Boer die scoorde, waarna Schuiling met zijn tweede op slag van rust de stand op 3-1 bracht.

Rode kaarten Nieuw Buinen

Nieuw Buinen knokte zich na rust echter weer terug in de wedstrijd en Mark Schreuder zorgde voor de aansluitingstreffer. Maar na de 3-2 ging het mis voor de gasten, die Robert Tieks kwijtraakten met een rode kaart. Tieks haalde een doorgebroken speler en moest door met tien man. Een penalty bracht daarna de beslissing in het voordeel van de thuisploeg. En ook die overtreding kostte Nieuw Buinen een rode kaart. Jary Hovenkamp mocht inrukken, waarna Marijn Verdoold het buitenkansje benutte: 4-2.