SC Stadskanaal lijdt ook nederlaag tegen Gruno

Stadskanaal leed een dure nederlaag tegen Gruno en moet de blik voorlopig weer naar beneden richten.

Foto Stoffer Bakker, Stadskanaal-aanvoerder Jeffrey Bakker scoort de 1-1.

SC Stadskanaal zit in een mindere fase van de competitie. Zondag had het thuis een goede stap in de richting van handhaving kunnen zetten tegen Gruno, maar in eigen huis leed men een pijnlijke 2-4 nederlaag. Daardoor moeten de Knoalsters de blik inmiddels weer naar beneden richten.

Het op de twaalfde plaats staande Gruno was zondag de tegenstander van Stadskanaal. De gasten schoten uit de startblokken en binnen een aantal minuten spelen keek de thuisploeg al tegen een 0-1 achterstand aan. Het doelpunt van Mitchell van Kalsbeek werd snel tenietgedaan door Stadskanaal-spits Jeffrey Bakker, die de gelijkmaker tegen de touwen knikte. Na tien minuten spelen was de wedstrijd weer in evenwicht. Diezelfde Bakker bezorgde Stadskanaal voor rust de 2-1 voorsprong. De aanvoerder was de verdedigers van Gruno te snel af en prikte binnen.

Deksel op de neus

Na rust was het opnieuw Gruno dat snel wist toe te slaan. Nadat Stadskanaal een kansrijke vrije trap om zeep had geholpen scoorde Nicky Smid in de volgende aanval de gelijkmaker. De thuisploeg kreeg vervolgens goede kansen om opnieuw op voorsprong te komen, maar verzuimde om te scoren. Leon Bos was nog dichtbij een treffer, maar had pech met zijn poging op de lat. Daardoor leek het op een gelijkspel af te stevenen, maar een minuut voor tijd kreeg Stadskanaal nog het deksel op de neus. Gruno kreeg een vrije trap op een meter of twintig van het doel, welke werd benut door Van Kalsbeek: 2-3. In de blessuretijd probeerden de Knoalsters nog een gelijkmaker te forceren. Maurice Mulder kreeg nog de mogelijkheid op de 3-3, maar zag zijn bal van de lijn gehaald worden. Aan de andere kant profiteerde Gruno nog een keer van de geboden ruimte en bepaalde Angelo Weggers de eindstand op 2-4.

Door de nederlaag tegen Gruno en de winst van FC Lewenborg op Nieuw Buinen is het gat naar een nacompetitieplaats nog maar drie punten. Stadskanaal zal zich moeten te zien herpakken de komende weken anders dreigt men de nacompetitie in te gaan.

Foto’s Stoffer Bakker: SC Stadskanaal – Gruno

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

TEVV legt Gieterveen over de knie

Voor zowel Gieterveen als nieuwbakken eersteklasser zat de eerste trainingsweek erop. En omdat Aryan ...

Nieuw Buinen slaat aanval Buinen af

Foto Andries Middelbos, Remco Huizing kopt Buinen op een 1-0 voorsprong. Nieuw Buinen lijkt ...