SJS gaat met klinkende zege op SCN de winterstop in

SJS deed hele goede zaken met een klinkende zege op SCN

SJS heeft zich na een klinkende zege in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen SCN weer gemeld in de top van de zaterdag 4e klasse D. Het duel (2-2) dat ongeldig was verklaard, omdat SCN een speler had opgesteld die niet had mogen spelen, werd deze zaterdag opnieuw gespeeld in Stadskanaal. De thuisploeg liet er geen gras over groeien deze middag en pakte deze nieuwe kans met twee handen aan. De Knoalsters wonnen met overtuigende cijfers van de ploeg uit Nieuwlande: 6-1.

Bij winst op SCN zou SJS zich weer melden in de top van de ranglijst en die intenties waren vanaf meet af aan duidelijk. Na een kwartier spelen pakte SJS al een 1-0 voorsprong via Kelvin Oosting, die het leder op prachtige wijze in de winkelhaak schoot. Een tiental minuten later was diezelfde Oosting ook verantwoordelijk voor de 2-0. Een comfortabele voorsprong voor SJS, maar dat was niet van lange duur. De gasten brachten de spanning weer terug met de aansluitingstreffer, maar op het juiste moment prikte de thuisploeg de 3-1 erin. Op slag van rust was etaleerde Gerwin Heidema zijn goede vorm van de laatste weken en bracht hij de marge weer op twee.

SJS op rozen

Waar SJS voor rust op een fijn moment scoorde, daar deed het dat na rust nog eens dunnetjes over. De toeschouwers waren nog maar goed en wel uit de kantine of de 4-1 lag er al in. Jan Springer scoorde, waarna SJS al vroeg in de wedstrijd op rozen zat. Helemaal toen het een vijftal minuten later ook nog eens 5-1 werd via een prima goal van Kay Rijkens. Een ongekende weelde voor SJS, dat even later weer scoorde. Frank Venema knikte raak uit een hoekschop, waardoor het na 55 minuten spelen 6-1 stond voor de thuisploeg.  Daar bleef het uiteindelijk ook bij, want beide ploegen kwamen in het restant van de wedstrijd niet meet tot scoren.