Nieuw Buinen doet goede zaken met zege op Veendam 1894

Nieuw Buinen deed goede zaken met de overwinning op Veendam 1894.

Nieuw Buinen heeft opnieuw goede zaken gedaan door te winnen van een concurrent in de strijd tegen degradatie. Waar het voor twee weken terug al een belangrijke zege boekte op ASVB, daar won het nu ook van Veendam 1894. Door de zege is Nieuw Buinen op gelijke hoogte gekomen met Veendam en kan het zich gaan opmaken voor de belangrijke Kanaalstreekderby tegen Stadskanaal.

Een echt ‘zespuntenduel’ mocht het treffen tussen Nieuw Buinen en Veendam 1894 genoemd worden. De Veendammers hadden drie punten meer en dus was Nieuw Buinen er alles aangelegen om de punten in eigen huis te houden. En dat geschiedde dus ook en bleek een penalty de doorslag te geven. Die kreeg de thuisploeg op slag van rust na een overtreding op Mark Schreuder. Vanaf elf meter faalde Roy Feiken niet: 1-0.

Na de pauze gingen de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker, maar Nieuw Buinen hield de rijen gesloten. Topschutter Eddie Schoenmaker had de beslissende 2-0 nog op de schoen, maar ook die viel niet meer. Zo trok Nieuw Buinen uiteindelijk een belangrijke driepunter over de streep en zal het met een goed gevoel richting de Kanaalstreekderby tegen Stadskanaal toe kunnen werken.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zevenklapper voor EEC tegen mak Buinen

Het zal nog niet zo vaak zijn voorgekomen dat EEC het zo makkelijk heeft ...

Gieterveen wint burentwist van Bareveld

De burentwist tussen Bareveld en Gieterveen werd een prooi voor Gieterveen, dat daardoor goede ...