Pech en geluk voor zaterdagclubs in de Kanaalstreek

Pech en geluk voor een aantal clubs uit de Kanaalstreek na het besluit van de KNVB om de competities te beëindigen.

Het amateurvoetbalseizoen is abrupt tot een einde gekomen door het coronavirus. De KNVB heeft besloten om de competities te beëindigen en alle uitslagen en standen te laten vervallen. Dat betekent dat er geen kampioenen, promoverende clubs en degradanten zijn dit seizoen. Een hard gelach voor een aantal clubs en geluk voor andere clubs. Ook een aantal clubs in de Kanaalstreek kunnen hierover mee spreken, een overzicht.

Zaterdag 4e klasse D

In de zaterdag 4e klasse D zijn de druiven het meest zuur voor SJS. De club uit Stadskanaal verkeerde in een bloedvorm en legde onlangs beslag op de tweede periode. Nacompetitie verzekert en dus mocht men zich gaan opmaken voor promotie naar de derde klasse. Vorig seizoen liep het dat net mis in de nacompetitie en dus moest er dit jaar revanche volgen. Dat komt er echter niet van en dus is de club uit Stadskanaal nog veroordeeld tot een jaar 4e klasse. De geluksvogel in deze klasse is Mussel. De club promoveerde vorig jaar eindelijk weer eens uit de 5e klasse, maar kende weinig succes dit seizoen. De promovendus speelde zestien wedstrijden en won geen enkele wedstrijd. Er werd slechts één keer gelijkgespeeld. En dus was het nog slechts een kwestie van tijd voordat de degradatie een feit zou zijn, maar de club blijft nu toch vierdeklasser.

Zaterdag 5e klasse F

Borger zal toch met enige argusogen kijken naar het besluit van de KNVB om clubs niet te laten promoveren. De club zinspeelde op een snelle terugkeer naar de vierde klasse na de degradatie naar de vijfde klasse. Met 40 punten uit 14 wedstrijden was men hard op weg naar de titel, maar aan de mooie ongeslagen reeks kwam abrupt een einde door het besluit van de KNVB. Dit seizoen was men veel te sterk voor het gros van de ploegen, waarbij alleen MSC nog enigszins in het spoor kon blijven. Dat de club nog een jaar in de 5e klasse moet acteren is dan ook een hard gelach. Ook NWVV leek zich op te kunnen maken voor de nacompetitie, maar ook de club uit Nieuw-Weerdinge kan een kans op promotie vergeten.

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Competitie-indeling 2016-2017: zondagclubs, derde en vierde klasse

De competitie-indeling voor het komende seizoen is bekend! De Kanaalstreek zal opnieuw met 27 ...

Trainerscarrousel

Overzicht van de trainers die blijven of vertrekken bij de clubs in de Kanaalstreek.

Competitie-indeling seizoen 2019/2020: Zaalvoetbal Hoofdklasse H

Veel kilometers voor Zvv Borger 1, dat komend seizoen in de hoofklasse ook een ...