Tweede Exloërmond dreigt voetbal kwijt te raken

Het voetbal dreigt verloren te gaan voor Tweede Exloërmond.

Het lijkt er voorlopig op dat de bal komend seizoen niet meer gaat rollen in Tweede Exloërmond. Dat besluit nam de gemeente nadat de voetbalclub De Treffer ’16 en de ‘slapende vereniging’ TEVV niet tot een gezamenlijk standpunt waren gekomen. 

Beide verenigingen hadden hadden tot donderdagmiddag 7 mei 12:00 uur de tijd om dit gezamenlijke standpunt in te dienen bij de gemeente. Dat lukte niet en dus nam wethouder Niek Wind het voorlopige besluit om de stekker eruit te trekken.

De Treffer ’16 werd in 2016 de nieuwe voetbalvereniging van Tweede Exloërmond, nadat TEVV eigenlijk ophield te bestaan. Die club overleefde voornamelijk door de aanwezigheid van geldschieters, maar daar kwam een einde aan. De stekker ging eruit, maar het voetbal werd toch voorgezet door de oprichting van de Treffer ’16. De Treffer ’16 leek de laatste jaren een gezonde voetbalvereniging op te zetten, maar er bleven de nodige perikelen spelen. Onder andere het clubgebouw bleek een heikel punt te zijn.

De gemeente wilde dat er een oplossing zou komen voor het dorp en daarvoor werd vorig jaar oktober een motie ingediend. Die oplossing lijkt nu echter verder weg dan ooit nu beide partijen niet tot elkaar zijn gekomen. Daardoor dreigt het voetbal verloren te gaan en dat lijkt vooral voor De Treffer ’16 een hard gelach te zijn.

 

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Samenwerking met andere clubs? Stel de KNVB tijdig op de hoogte

Stel de KNVB tijdig op de hoogte bij het samenwerken met een andere vereniging.

Geslaagde Freddie Pranger Memorial

Onder fantastische omstandigheden werd op de sportvelden van SJS de eerste editie van de ...