ASVB houdt WVV op een gelijkspel

Tweedeklasser ASVB en eersteklasser WVV hielden elkaar in evenwicht tijdens het eerste bekerduel in de groepsfase.

Een saillante ontmoeting mocht het bekertreffen tussen WVV en ASVB wel genoemd worden. Over en weer werden er verwijten gemaakt wat het betreft het aantrekken van spelers tusen de onderlinge verenigingen en dus kon het deze zondagmiddag er wel eens heet aan toe gaan in Winschoten. ASVB hield uiteindelijk de eersteklasser knap op een gelijkspel. De ploeg uit Blijham kwam tot twee keer toe op voorsprong, maar kon deze niet vasthouden. WVV kwam tot tweemaal toe langszij, maar kon in de slotfase ook niet meer de overwinning naar zich toe trekken.

WVV begon voortvarend aan de wedstrijd. Het creëerde in de eerste 10 minuten twee levensgrote kansen, maar doelman Zuidema hield zijn doel schoon. Geheel tegen de verhouding in kwam ASVB in de 10e minuut op voorsprong. Na een miscommunicatie achterin bij WVV kon Jasper Huls profiteren en schoof Huls de bal rustig in het lege doel.

Verdedigend ASVB

Gedurende de wedstrijd beperkte ASVB zich steeds meer tot het verdedigen. Het liet WVV de bal hebben en werd teruggedrongen tot in het eigen strafschopgebied. ASVB gaf geen grote kansen weg, maar kreeg toch de 1-1 te verwerken. Een vrije bal op randje zestien werd prachtig in de kruising geschoten door Delger. Waar iedereen dacht dat beide ploegen met 1-1 de rust in gingen, viel in de blessuretijd van de eerste helft plots de 1-2 voor ASVB. Na balverlies op het middenveld vooraf, kwam de voorzet bij Sten Bruins terecht en deze volleerde de bal knap achter doelman Hamstra.

Het spelbeeld was in de 2e helft onveranderd. ASVB bleef compact spelen op eigen helft en liet WVV het spel maken en hoopte in de omschakeling toe te slaan. Veel kwam ASVB niet op de helft van de tegenstander, maar het gaf geen kansen weg en dit leidde tot irritatie bij de thuisploeg. Het spel lag veelal stil, met een paar opstootjes tot gevolg, dat goed werd opgelost door de uitstekende leidsman ten Horn.

Hectische slotfase

In de 79e minuut kwam WVV toch langszij. Een van richting veranderd schot belandde tegen de paal en de rebound werd eenvoudig binnengeschoten door de enige man die alert was, invaller Tom van de Veen. In de slotfase was het alle hens aan dek voor ASVB, maar het doorstond de aanvalsstorm met enige moeite. Het kreeg zelf nog een enorme kans uit een corner, maar de bal werd van dichtbij naast gekopt. Na zeven minuten blessuretijd vond leidsman ten Horn het welletjes en zo sleepte ASVB een 2-2 gelijkspel uit het vuur.