Gieten wint in doelpuntrijke wedstrijd van Kwiek

Gieten won met ruime cijfers van Kwiek.

De bekerwedstrijd tussen Kwiek en Gieten leverde een hoop doelpunten op. De toeschouwers zagen zondagmiddag maar liefst tien doelpunten voorbij komen. Met een uitslag van 3-7 boekte Gieten een ruime overwinning in de eerste bekerwedstrijd.

De zondag derdeklasser stond na een kwartier spelen met 0-2 voor in Hoogezand. Arno Dijkstra en Jeffrey Tappel vonden het net voor Gieten. En de doelpunten bleven als rijpe appelen vallen in de eerste helft. Eerst kwam Kwiek nog terug tot 1-2 door Ryan Boskamp, maar daarna was het woord weer aan Gieten. Dat liep vlot uit naar een ruime voorsprong en stond na een half uur spelen al met 1-5 voor via Patrick Veldman, Jacco Martens en Jarno Hoiting. Martens scoorde nogmaals voor rust en dus was de wedstrijd met een 1-6 ruststand al wel gespeeld.

Na de pauze ging het wat minder hard en zat een monsterzege voor Gieten er niet in. De thuisploeg verkleinde na een uur spelen de marge via Rob Bakker. Toch vonden de Gietenaren nog een keer het doel en scoorde Veldman de zevende treffer voor Gieten. Het slotakkoord was echter voor de thuisploeg, dat door een doelpunt van Tim Stiekema de score nog wat dragelijker maakte: 3-7.