Valthermond geeft voorsprong uit handen tegen Wolvega

Valthermond leek op rozen te zitten tegen Wolvega, maar gaf een hele ruime voorsprong uit handen.

Foto Kees Rustenhoven, Valthermond viert een van de vier treffers in de wedstrijd tegen Wolvega.

Kort na de thee schoot aanvalsleider Maurice Kampman Valthermond naar een 4-0 voorsprong in en tegen zaterdag 2e klasser Wolvega. Niets leek de Mondkers van een eerste overwinning in het bekertoernooi te houden. Na negentig minuten spelen stond er echter een 4-4 eindstand op het scorebord.

De eerste de beste mogelijkheid voor Valthermond was ook direct raak. Doelman Dani Grevelink kreeg een vrije trap van Kampman niet onder controle en Thom Bakker was de attenste van allemaal. De uit eigen kweek doorgestroomde jongeling tekende voor zijn eerste officiële goal in de Valthermondse hoofdmacht. Korte tijd later verdubbelde Alwin Braakman met alweer een vrije trap de score.

Formidabele redding

Het Friese thuispubliek moest tot de twintigste minuut wachten voordat Wolvega van zich liet horen. Ook hier stond een vrije trap aan de basis. Boy Vledder schoot van dichtbij in, maar Joost Schrik redde op formidabele wijze. Gezien de duim die Vledder aan Schrik toonde was ook de Friese verdediger onder de indruk van de redding. Rond het half uur breidde Valthermond de score weer uit. Linksback Lars Eding vond het kopgrage hoofd van Jorn Draijer die Grevelink kansloos liet.

Zoals gezegd liepen de bezoekers na de pauze uit naar een 4-0 voorsprong, waarna Sean de Ruiter namens de thuisploeg de eer leek te redden. Geen paniek aan Valthermond-zijde, maar toen was wel al duidelijk dat de wisselingen die coach Koops in de rust had aangebracht het spel er niet beter opmaakten. Kansen waren er echter nog steeds voor de blauw witten. Zo had Erik Jan Veerbeek na een pass van Draijer te veel tijd nodig en kopte Draijer zelf nog eens op de deklat.

Valthermond geeft zege uit handen

Wolvega echter kroop middels David Deems weer dichterbij en het spel aan Valthermond-zijde werd slordiger en slordiger.Nadat Julian Smidt de 3-4 aan liet tekenen vreesden de meegereisde supporters al het ergste. Die vrees werd kort voor tijd bewaarheid toen Sean de Ruiter met zijn tweede treffer de 4-4 eindstand binnen schoot.

Al met al een wedstrijd met twee gezichten, waar naast een hoop positieve zaken, ook zeker enkele tekortkomingen aan het licht kwamen. Daar kan gelukkig nog een aantal weken aan gesleuteld worden voordat de competitie begint.

Foto’s Kees Rustenhoven: Wolvega – Valthermond