Borger verspeelt periodetitel tegen Elim

Erwin Kuiper wordt op de huid gezet door een tegenstander
Erwin Kuiper wordt op de huid gezeten door een tegenstander

S.V. Borger heeft zichzelf afgelopen weekend een slechte dienst bewezen. Bij winst op Elim zouden de groenhemden de tweede periode in de wacht slepen en nog steeds meedoen om het kampioenschap, maar de wedstrijd liep uiteindelijk uit op een teleurstelling voor de wisselvallige ploeg van Albert Kamps. De Drenten verloren met 0-2 en zo ging de tweede periodetitel aan hun neus voorbij, maar ook de titel is nu verder uit zicht.

Borger begon zeer zwak aan de wedstrijd en Elim was duidelijk de bovenliggende partij. De gasten hadden het duel compleet in hun greep en kregen een aantal grote kansen. Gelukkig voor Borger miste de tegenstander voor een leeg doel en was doelman Stefan Viel even later wel op zijn post. Halverwege de eerste helft was het wel raak. Elim kwam ietwat gelukkig, maar wel verdiend op een 0-1 voorsprong nadat een bal werd geblokt bij het uitverdedigen van Borger en zodoende in het doel belandde. Dit was ook de ruststand en daarmee mocht de thuisploeg zich gelukkig prijzen want het had ook op een onoverbrugbare achterstand kunnen staan.

In de tweede helft bood Borger meer tegenstand en was de wedstrijd meer in balans. Echter kwam men niet tot scoren en nadat topscorer Erwin Kuiper ook nog geblesseerd uitviel werd de kans op de gelijkmaker alleen maar kleiner. Vlak voor het einde van de wedstrijd werd het geloof van de groenhemden helemaal teniet gedaan. Het was verdediger Ronald Bulthuis die na een overtreding met rood moest vertrekken en uit de daarop volgende vrije trap werd de 0-2 gescoord. Hiermee leek de wedstrijd beslist, maar kreeg Borger in de 90e minuut nog de mogelijkheid op de aansluitingstreffer door een toegekende penalty. Tim Scheltinga mocht na een opstootje aanleggen vanaf 11-meter, maar hij zag zijn schot gestopt worden. In de ruime  blessuretijd was het geloof weg bij de thuisploeg en zo eindigde de wedstrijd in een teleurstellende nederlaag.

Door dit verlies is de achterstand op koploper Veenhuizen nu vijf punten, die Borger in de laatste vijf wedstrijden ongedaan moet zien te maken. Daarnaast is Elim de ploeg op twee punten genaderd en door de overwinning van Kanaalstreekgenoot Onstwedder Boys staat Borger nu op de vierde plaats. Komende zaterdag speelt men thuis wederom een topper tegen nummer twee Helpman, waarbij winst noodzakelijk is.