Gasselternijveen keert zonder punten terug uit Overijssel

GasselternijveenNa twee overwinningen vlak voor de winterstop, en een toch wel goed verlopen oefencampagne in diezelfde winterstop zag Gasselternijveen de hervatting tegen middenmoter Balkbrug met vertrouwen tegemoet. Voorzichtig werd er zelfs al gedacht aan het op gelijke hoogte komen met de ploeg uit Overijssel. Na afloop van de wedstrijd was de situatie zoveel anders: SC Balkbrug won relatief makkelijk (3-0) en toonde aan dat de ploeg wellicht veel hoger moet staan dan nu het geval is.

Overklast
De, in verhouding, verre reis werd door het Nieveenster gezelschap per bus gemaakt. Een manier om deze uitwedstrijden iets aangenamer te maken. Mogelijk kwam het door het feit dat de spelers zich lieten rijden, want men begon goed aan de wedstrijd: het positiespel was naar behoren, maar het maken van doelpunten bleef uit. Na een minuut of tien kwam de thuisploeg echter beter in de wedstrijd, en trok het initiatief naar zich toe. Dit resulteerde in het overklassen van de roodhemden en een 1-0 voorsprong: doelman Bies keerde nog een inzet, maar de rebound was hem te machtig. In het vervolg van de eerste helft kwam Gasselternijveen er amper aan te pas. Dit kwam mede doordat Balkbrug het aandurfde om in de verdediging één tegen één te spelen. In deze fase mocht de ploeg van Roeland Deuring de handen dichtknijpen met de minimale achterstand.

De weg kwijt
Het spel in de tweede helft was vooral van de kant van de bezoekers beneden het gewenste niveau. De ruimtes tussen de verschillende linies werden groot en Balkbrug was heer en meester. Na een mannelijk duel kon de thuisploeg voor de tweede keer juichen: verdediger Jörgen Nieboer werd opzij gezet en de verder prima spelende Rolf Bies werd verschalkt. Gasselternijveen probeerde het daarna met een directere vorm van aanvallen, maar de lange ballen werden door de defensie van Balkbrug simpel verwerkt. De eindstand kwam op de borden toen Balkbrug een strafschop mocht nemen. Doelman Bies kwam goed weg toen zijn overtreding met geel werd bestraft. Hiermee verdiende de scheidsrechter van dienst een compliment, want in de huidige situatie was een ‘elfmeter’ een strafmaat die al voldoende was.

Zandpol
Volgende week staat de wedstrijd tegen Zandpol op het programma: voor de Nieveensters wordt het uitkijken voor spits Michael Jordan, een kopsterke spits die wel regelmatig een bal tegen de touwen werkt. Nieveen zal zich in dat kader vasthouden aan de terugkeer Gerry van der Aa die een schorsing uitgezeten heeft.