Voorbeschouwing speelronde 1 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 1 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

Onstwedder Boys – VHK

Onstwedder Boys kende een hele behoorlijke voorbereiding in aanloop naar de competitie. De Boys werkten een goede bekercampagne af en wonnen al hun drie poulewedstrijden met ruime cijfers. In Onstwedde mag men dan ook met vertrouwen uitkijken naar de competitiestart. Vorig seizoen was de competitiestart ook alleraardigst, maar zakte men gedurende het seizoen steeds verder weg op de ranglijst. Met de komst van een nieuwe trainer, Wilbert Arends, kunnen de Boys dan ook een nieuwe frisse start maken. Met VHK wacht dan ook direct een goede testcase. Die club eindigde vorig seizoen als derde in het afgebroken coronaseizoen en lijkt ook voor komend seizoen een voorname kandidaat om bovenin mee te doen. Onstwedder Boys kan dan ook gelijk zien waar men staat na de eerste speelronde.

DKB – Borger

Borger mag zich na een jaartje vijfde klasse weer melden in de zaterdag vierde klasse D. De groenhemden staken er vorig seizoen met kop en schouders bovenuit in de zaterdag vijfde klasse F. Een kampioenschap zat er door het coronavirus niet in, maar een terechte promotie volgde alsnog. Maar wat kan de equipe van trainer Arne Joling in deze klasse? Gezien de uitslagen in de bekercampagne kan de promovendus wel eens de verrassing van het seizoen worden. Zo werd competitiegenoot SJS al verslagen en werd ook van derdeklasser Zuidlaren gewonnen. Toch is competitievoetbal altijd weer anders en met DKB wacht ook voor Borger gelijk een mooie testcase. De ploeg uit de Krim eindigde vorig seizoen als vierde en zal ook dit seizoen bovenin willen meedraaien. Bovendien zal Borger geen geheimen hebben voor DKB, waar Jan Otto Benjamins sinds dit seizoen de scepter zwaait. Benjamins trof in zijn tijd als trainer van Elim regelmatig Borger met Joling als trainer aan het roer. Er zal dus ook enige prestige op het spel staan tussen beide trainers in dit duel.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Voorbeschouwing speelronde 1 zondagclubs

Voorbeschouwing op de meest interessante en bijzondere wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Programma zaterdagvoetbal 12 november

Overzicht van de competitiewedstrijden die zaterdag 12 november op het programma staan.

Standen zondagvoetbal

Overzicht van de standen van het zondagvoetbal.