Blik op 2L: Danny Hingstman wil topscorer worden

Rolder Boys opent de competitie met een wedstrijd tegen FC Lewenborg. Voor aanvaller en sterkhouder Danny Hingstman de kans om zijn eerste officiële goals van dit seizoen te maken.

Foto: Janny Dekker

Met zijn 29 jaar is Hingstman één van de meest ervaren krachten van Rolder Boys. De aanvaller maakt al sinds zijn achttiende deel uit van de selectie van de zwart-witten: “Ik had na het kampioensjaar in 2014 de overstap naar ACV kunnen maken, maar ik heb gekozen voor Rolder Boys.” En die keuze legde hem geen windeieren, want op zeer regelmatige basis pikte Hingstman zijn goals mee én hij beleefde een aantal mooie voetbaljaren.

Fit blijven

Toch steekt het hem dat hij in zijn periode bij de hoofdmacht nooit een heel seizoen blessurevrij bleef: “Dat is mijn persoonlijke doel voor dit seizoen. En wanneer dat lukt, dan denk ik dat ik een gooi naar de topscorerstitel kan doen.” Wanneer we de in Groningen woonachtige spits vragen naar de verwachting voor het komende seizoen stelt hij dat Rolder Boys om de bovenste plekken mee kan spelen, maar dat de ploeg dan wel stappen moet maken als het gaat om stabiliteit: “Aan de voetballende kwaliteiten zal het niet liggen, maar wil je kampioen worden bij de grote mannen, dan wordt er meer gevraagd dan kunnen voetballen.”

Geschikte tegenstander

De eerste stap richting de (topscorers)titel wil de zelfstandig rietdekker komende zondag zetten, wanneer zijn team bezoek krijgt van FC Lewenborg. In het voortijdig beëindigde seizoen 2019-2020 troffen beide ploegen elkaar ook: “Ik denk dat het geschikte tegenstander is om tegen te beginnen, want de vorige ontmoeting wonnen wij met 3-7.” Daaraan voegt Hingstman overigens wel snel aan toe de Stadjers niet goed te kennen en de komende tegenstander niet te willen onderschatten.

Valthermond en Annen

Hingstman heeft het wedstrijdprogramma de achterliggende periode bestudeerd en desgevraagd kan hij er wel een aantal hoogtepunten uitpikken: “De wedstrijden tegen Valthermond zijn vaak spectaculair omdat ze op het scherpst van de snede worden gespeeld. Maar ook naar de wedstrijden tegen Annen kijk ik uit!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Wedstrijd van de week: Titan – Valthermond

Net als in het vorige seizoen staat de Mondenderby tussen Titan en Valthermond op ...

Lars Hommes: “SJS heeft sleutel in eigen handen voor de weg naar promotie.”

Lars Hommes ziet het komende seizoen met vertrouwen tegemoet en gaat voor de prijzen ...

Rik de Lange en Daniël Manning op oude nest

Ze zijn bezig aan het zesde gezamenlijke seizoen bij eersteklasser Hoogeveen: Rik de Lange ...