Blik op 2L: René Wollerich wil liever naar Drenthe

Helpman is één van de clubs die in de eerste speelronde niet in actie kwam, als gevolg van het coronavirus. René Wollerich is blij dat zijn pupillen nu wel in actie komen. Ondanks het feit dat Stadskanaal niet in Drenthe ligt.

Stiekem heeft Wollerich namelijk een voorkeur voor Drentse ploegen: “De sportparken zijn er over het algemeen sfeervoller, het voetbal is er vaak prettiger en ik tref er veel bekenden uit het verleden.” Maar gelukkig voor hem krijgt de trainer van de blauw-witten dit seizoen regelmatig zijn zin, wanneer we de indeling van 2L bestuderen. Daarbij is het natuurlijk nog wel afwachten hoeveel wedstrijden er gespeeld worden dit seizoen.

Gezond blijven

“Om eerlijk te zijn vrees ik de komende periode wel voor het verloop van de competitie.”, aldus Wollerich, die bang is dat het door aanvullende maatregelen tegen het coronavirus leidt tot het opnieuw stopzetten van de competities. Maar de ervaren oefenmeester voegt daar, geheel logisch, aan toe dat hij vooral wenst dat mensen gezond blijven.

Topploeg Stadskanaal

Voorlopig staat wedstrijd tegen SC Stadskanaal gewoon in de agenda van Helpman en dus richt Wollerich zich daarop: “Dit wordt gewoon een heel lastige wedstrijd, tegen een compacte ploeg.” De oud-trainer van onder andere SV Bedum schat de Knoalsters hoog in, want op basis van het voetballend vermogen verwacht Wollerich ze in de top van 2L.

Goede basis

Op de vraag hoe zijn eigen ploeg er voor staat, reageert Wollerich voorzichtiger: “In de voorbereiding hebben we alle wedstrijden verloren. Dat is natuurlijk niet fijn, maar ik ben ervan overtuigd dat we ondanks de resultaten een goede basis hebben gelegd.” Zo kan Wollerich over een selectie beschikken waarin iedereen fit is. Een selectie die acteert in een interessante competitie, met volgens Wollerich veel titelkandidaten. Of Helpman één van hen is, zal de tijd uitwijzen…

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Harry Krol: “GKC moet stabieler worden!”

De afgelopen seizoenen werd de burenruzie tussen het Gasselter GKC en het naastgelegen Gasselternijveen ...

Terug in de tijd: Voor Willem Lammerts is het eeuwig Pekelder Boys

Willem Lammerts is een echte clubman en heeft het uitstekend naar zijn zin bij ...