Voorbeschouwing speelronde 2 zaterdagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zaterdag gespeeld worden.

Zaterdag staat speelronde 2 van de competitie op het programma voor de zaterdagclubs in de Kanaalstreek. FC Kanaalstreek blikt vooruit op de meest interessante en bijzondere duels die op het programma staan voor deze speelronde.

SJS – DKB

Zaterdag ontvangt SJS in eigen huis DKB ’44 uit de Krim. Twee ploegen die de competitie gestart zijn met een overwinning. SJS won met 2-4 op bezoek bij ‘angstgegner’ Nieuw-Balinge, al ging het deze keer ook niet weer zonder slag of stoot. De Knoalsters gaven een vroege 0-2 voorsprong uit handen, maar stelden in de tweede helft orde op zaken. Ook DKB opende met een 2-1 zege, het versloeg met enige moeite promovendus Borger. Van beide ploegen wordt verwacht dat ze dit jaar bovenin mee gaan draaien. Deels gebaseerd op de resultaten van vorig jaar waarin SJS tweede werd en DKB vierde. Een belangrijke wedstrijd voor beide teams, de vraag is dan ook wie de eerste serieuze tik gaat uitdelen zo vroeg in het seizoen.

Mussel – Wildervank

De laatste plaats, daar is waar Mussel na een speelronde alweer staat. Een plek waar men vorig jaar ook eindigde tijdens het coronaseizoen met slechts een schamel punt. Dat moet dit seizoen dus beter en her en der viel al wat te lezen, dat men na aanstaande zaterdag van die plaats af is. Dat moet dan thuis gebeuren tegen Wildervank, dat al wel de eerste drie punten binnen heeft. Wildervank won in eigen huis met hangen en wurgen van Tiendeveen, maar een minimale 1-0 bleek genoeg voor een driepunter. Mussel ging direct hard onderuit tegen SVBO en verloor met 5-1. Dat wil de Mussel graag rechtzetten in eigen huis. Maakt men de grootspraak waar in Mussel of is men na zaterdag nog steeds de rode lantaarndrager van de zaterdag vierde klasse D?

Damacota – BATO

In speelronde twee staat er voor Damacota een derby op het programma. BATO uit Winschoten is zaterdag namelijk in Nieuwe Pekela de tegenstander. Damacota begon de competitie met een 2-1 nederlaag tegen nieuwkomer Meedhuizen. Een ongelukkig nederlaag, die pas in de slotfase tot stand kwam door een eigen doelpunt. BATO daarentegen kende een uitstekende start en won de openingswedstrijd in eigen huis met 6-1 van Harkstede. Het zal de Winschoters de nodige vertrouwen geven richting de derby tegen Damacota. In de beker speelden beiden teams ook al tegen elkaar. Het werd toen 2-0 voor BATO in Winschoten. Damacota heeft dus wat recht te zetten en zal bovendien niet te snel achterop willen raken in de competitie.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Musselkanaal thuis onderuit tegen Raptim

Musselkanaal verloor thuis van Raptim en blijft daardoor in de onderste regionen van de ...

Voorbeschouwing speelronde 24 zondagclubs

Voorbeschouwing op de wedstrijden die zondag gespeeld worden.

Stand zaterdag 4e klasse D

Overzicht van de stand van de zaterdag 4e klasse D.