Titan in tweede helft langs Zwartemeerse Boys

Titan heeft de eerste overwinning van het seizoen binnen, het won in eigen huis van Zwartemeerse Boys.

Foto Alisha Kollmer, Titan pakte tegen Zwartemeerse Boys de eerste driepunter van het seizoen.

Na het verlies van vorige week was het van belang voor de thuisploeg om vandaag wel te volle buit te behalen. De bezoekers uit Zwartemeer hadden de eerste wedstrijd wel gewonnen, met 1-0 van Balkbrug. Titan kwam net zoals vorige week op een achterstand, maar de rood-witten wisten die ditmaal wel om te buigen en daardoor is de eerste overwinning een feit: 3-1.

Remon Poede was weer terug van een blessure en verving zijn broer Rick onder de lat. Mike Oosting daarentegen was niet wedstrijdfit en hij werd vervangen door Julian Bruining. Titan had veelal de bal in de openingsfase, maar speelde te slordig om doelrijpe kansen te creëren. Aan de andere wist ook Zwartemeerse Boys geen kansen te creëren in het eerste half uur.

Strafschoppen

Na een half uur spelen kreeg Zwartemeerse Boys een strafschop. Een overtreding van Julian Bruining was voor de scheidsrechter aanleiding om de bal op de stip te leggen. Hidde Walda maakte geen fout en bracht de bezoekers aan de leiding. Ruim vijf minuten later ging de bal ook aan de andere kant op de stip. Een handsbal was de aanleiding en ook Harm Jan Moesker maakte geen fout en bracht beide ploegen weer op gelijke hoogte. Hiermee was de ruststand bereikt: 1-1.

Mick Hendriks bleef achter in de kleedkamer en hij werd vervangen door Tom Rengers. Waar Titan in de eerste helft moeilijk tot kansen kwam, was dat in de tweede helft wel anders. Roy Super kreeg binnen een tijdsbestek van tien minuten drie dotten van kansen, maar trof geen doel. Titan bleef aandringen en kwam ook alsnog op voorsprong. Harm Jan Moesker vond Super met een voorzet op maat en hij rondde ditmaal overtuigend af: 2-1. De grensrechter had buitenspel geconstateerd, maar daar dacht de scheidsrechter anders over.

Vlam in de pan

Even nadat Titan de leiding had genomen sloeg de vlam in de pan. De scheidsrechter had al gefloten voor een overtreding op het moment dat Justin Schimmel het had voorzien op Moesker. De scheidsrechter deelde daarop resoluut de rode kaart uit aan Schimmel waardoor er nogal wat ophef ontstond op het veld. Uiteindelijk keerde de rust weer terug binnen de lijnen en wist Titan het duel te beslissen via Rick Hendriks. Hendriks onderschepte zelf de bal om vervolgens een combinatie op te zetten met Patrick Luiten. Een prima steekpass van Luiten stelde Hendriks in staat om aan alle spanning een einde te maken: 3-1. Daarmee was de eerste driepunter een feit voor de rood-witten. Volgende week speelt Titan wederom een thuiswedstrijd als het bezoek krijgt van DSC’65 uit Dalerveen.