Titan wint van buurman EHS ’85

Titan boekte een belangrijke overwinning op EHS ’85.

Titan ging afgelopen zondag op bezoek bij het nabijgelegen Emmerschans. Ondanks de geringe afstand tussen beide clubs is er van een derby geen sprake. Wel waren de belangen gezien de ranglijst groot. Daarnaast hadden beide ploegen wat goed te maken. EHS’85 na de oorwassing tegen koploper Peize en Titan na de offday tegen SVZ. De rood-witten slaagden hierin door een 2-1 ruststand om te buigen in een 2-4 overwinning.

Overwicht voor Titan

Op het hobbelige veld in Emmerschans was het lastig voetballen. Aan dergelijke omstandigheden zijn de mannen van trainer Henri Goeree ook wel gewend en dat bleek ook wel gezien het overwicht van de gasten in het eerste halfuur. Kansen aan Titan-zijde waren er met een schot van Julian Bruining op de lat en een schot van Peter van Elten dat over vloog. Na een kwart wedstrijd trof Bruining wel doel. Na een lange bal van Nick Katoen soleerde Julian Bruining door de defensie van de thuisploeg en schoot raak: 0-1. Rick Hendriks had de score kunnen verdubbelen, maar hij zag zijn inzet in de opvangnetten verdwijnen. De laatste fase voor rust was EHS’85 duidelijk de bovenliggende partij en kwam ook langszij via Daniek Camies. De voorzet van Richard Fuhler werd door Camies via de onderkant van de lat binnengekopt: 1-1. Vlak voor rust nam de thuisploeg ook nog de leiding via Henk Teuben. Waar hij bij twee eerdere pogingen geen succes had prikte hij nu wel raak: 2-1.

Titan beslist duel uit omschakeling

Titan probeerde na de rust nadrukkelijk de gelijkmaker te forceren, maar EHS’85 bleef ook gevaarlijk via onder andere de snelheid van de ingevallen Jeroen Smit. Toch waren het de gasten die wisten te scoren via wederom Julian Bruining. De corner werd kort genomen en Bruining draaide de bal hard in richting de korte bovenhoek waar de bal pardoes binnenviel: 2-2. EHS’85 had vlot de leiding weer kunnen nemen, maar de kopbal van Ivo Bos werd gekeerd door RemonPoede. Het was Titan dat weer op voorsprong kwam via invaller Thijs Over. Hij kreeg op twintig meter de bal voor de voeten en aarzelde niet en schoot raak: 2-3. EHS’85 schoof aanvoerder Patrick Eberhard in het restant van de wedstrijd door naar voren om toch weer op gelijke hoogte te komen. Echter wist Titan vanuit de omschakeling het duel te beslissen. Middels goed doorzetten van Roy Super kwam de bal bij Jos Smidt en hij wist Over met een bal achter het standbeen vrije doortocht te geven. Over bleef oog in oog met de doelman rustig en schoof de bal beheerst binnen: 2-4. Een mooie comeback van de rood-witten en eveneens belangrijke overwinning gezien de ranglijst. Aanstaande zondag speelt Titan thuis tegen Actief.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Gieterveen wint kelderduel van Pekelder Boys

De Kanaalstreek-derby tussen Gieterveen en Pekelder Boys was er één met grote belangen. Beide ...

JVV verliest van ASVB in doelpuntrijk duel

JVV weerde zich kranig, maar zag ASVB in doelpuntrijkduel zegevieren.