Terug in de tijd: EEC legt De Treffer ’16 over de knie

EEC trakteerde De Treffer ’16 op een ware zevenklapper.

Foto Andries Middelbos, De Treffer ’16-doelman Patrick Hingstman haalt EEC-spits Mark Wanders onderuit.

In een duel dat steeds roder kleurde heeft EEC stevig uitgehaald in de richting van Kanaalstreek-genoot. Waar het de laatste weken zo goed ging voor De Treffer, daar ging het vandaag een stuk minder op het eigen sportpark. Met name in de tweede helft kwam de thuisploeg er niet aan te pas tegen de bezoekers. Als een warm mes door de boter sneed EEC door de gelederen van De Treffer en kende het uiteindelijk met een 1-7 eindstand nog genade voor de gastheren.

Rode Hingstman

In de eerste helft leek het er echter niet op dat er een monsterscore op het scorebord zou komen. Veel gebeurde er namelijk niet in de eerste helft, waarbij het spel ook werd bemoeilijkt door de harde wind. De eerste speldenprik werd uitgedeeld door EEC via spits Bart Rietveld: een slappe kopbal belandde in de handen van doelman Patrick Hingstman. Laatstgenoemde eiste in de loop van de eerste helft een negatieve hoofdrol voor zich op door de doorgebroken Mark Wanders onderuit te halen. Er restte maar één straf en dat was de rode kaart die leidsman Kuiper ook daadwerkelijk trok .

Tien tegen tien

Kuiper kon hem een aantal minuten later weer tevoorschijn halen, maar dit keer was Rietveld de pineut. De aanvaller kreeg voor een slaande beweging geel en botvierde daarna zijn frustraties op de arbiter. Het logische gevolg was een tweede gele kaart en dus was het weer tien tegen tien. De toegenomen ruimte op het veld resulteerde echter niet in veel kansen en beide ploegen leken op een 0-0 ruststand af te stevenen. In de slotminuten van de eerste helft kwam daar toch nog verandering in: een goede individuele actie van de ervaren Luuk Hofman leverde een 0-1 ruststand op.

Productief EEC

Na rust gooiden de bezoekers de wedstrijd al snel in het slot. Binnen de minuut verzuimde Wanders nog om de score te verdubbelen, maar in de zevende minuut was het wel raak: Jan-Peter Hogenboom scoorde de 0-2 na een fraaie pass van Stefan Sanders. Het bleek een opmaat voor een productieve fase. De Treffer hield open huis en liet veel te veel ruimtes aan EEC, dat daar optimaal van profiteerde. Twee minuten later was het namelijk 0-3, toen Stefan Sanders een strafschop onberispelijk tegen de touwen schoot.

Op adem

Kort daarop kon de bal weer op de middenstip na de 0-4 van spits Wanders. In de zestigste minuut was het opnieuw raak voor EEC: Harjo van der Valle scoorde met een hard afstandsschot. De koek was nog niet op, want het was Wanders die geblunder van de Treffer afstrafte: 0-6. Dat allemaal in een tijdsbestek van tien minuten, waarna De Treffer eindelijk weer even op adem kon komen.

Eretreffer
De wedstrijd was gespeeld, maar in het laatste kwartier ging De Treffer toch nog op zoek naar een eretreffer. EEC liet het na om verder uit te lopen en de concentratie ebde enigszins weg, waardoor doelman Jasper Lubbers toch nog een keer handelend moest optreden deze wedstrijd. Martin van der Laan zag zijn inzet gestopt worden door de keeper. Even later werd Lubbers wel verschalkt door Jonnie Windt, maar meer dan een eretreffer was het niet. De wedstrijd kroop langzaam naar het einde en nog éénmaal werd het doel gevonden. Invaller Erik Kinds deed een laatste duit in het zakje, op aangeven van uitblinker Wanders kon hij de bal van dichtbij binnenschuiven.