Terug in de tijd: Rood Gasselternijveen verliest in extremis van Alteveer

Gasselternijveen verloor niet alleen van Alteveer, maar zag ook nog eens vier keer rood.

Op zondag 8 december stond de Kanaalstreekderby tussen Gasselternijveen en Alteveer op het programma. De thuisploeg, dat in dat jaar het negentig jarige jubileum vierde, wist nog geen enkele wedstrijd te winnen. Tegen Alteveer leek het bijna zover te zijn, maar in de slotfase werd een 2-1 voorsprong uit handen gegeven. Bovendien liep de thuisploeg ook nog eens tegen vier rode kaarten aan.

Alteveer kende een goede start, maar het was Nieveen dat scoorde via de jonge Wessel Koomans. Voor rust kwam Alteveer echter weer op gelijke hoogte, nadat een vrije trap van Bart Nieland enigszins gelukkig binnen viel. Maar het meest spraakmakende moment in de eerste helft was de rode kaart van Edward MacDonald, die een charge beging op Bryan Schenkel. Ondanks dat Gasselternijveen met tien man kwam te staan,  kwam de thuisploeg toch op voorsprong voor rust. Michael van Gilsbeek profiteerde van geblunder van goalie Jeffrey Tetteroo.

Rood aanlopend Gasselternijveen

In de tweede helft zat het venijn hem vooral in de staart. Nieveen leek lang stand te kunnen houden tegen Alteveer, maar in de slotfase ging het nog helemaal mis. Vijf minuten voor tijd kwamen de gasten op gelijk hoogte, waarna Gasselternijveen nogmaals rood kreeg. Pieter Hospers mocht inrukken, maar daarmee was het nog niet gebeurd. In extremis trok Alteveer de overwinning nog naar zich toe via Schenkel, waarbij er sprake zou zijn van buitenspel bij het doelpunt. De rapen waren gaar aan de kant van de thuisploeg, dat nog eens twee keer rood kreeg. Van Gilsbeek en Gerry van der Aa konden ook met een rode kaart op zak onder de douche stappen.