Terug in de tijd: Valthermond en Stadskanaal in balans

Stadskanaal leek op een zege af te stevenen, maar op de valreep pakte Valthermond toch nog een punt.

Foto: Stadskanaal viert de 1-2 van Jeffrey Bakker.

SC Stadskanaal heeft zich in de slotfase van de Kanaalstreekderby in en tegen Valthermond laten verrassen. Attent handelen van Tom Meijers zorgde ervoor dat er een 2-2 eindstand op het scorebord kwam en de bezoekers een zeker lijkende zege lieten glippen.

De openingsfase op ‘De Meent’ was voor de bezoekers, maar doelman Joost Schrik keerde twee keer een inzet van afstand. Nadat Demy te Velde een speldenprik uitdeelde was het even later wel raak voor de Mondkers: Erik-Jan Veerbeek sloop weg van zijn bewaker en schoot via doelman Geerlings raak. Het betekende de eerste tegentreffer van de huidige competitie voor de Knoalsters.

Hoogtepunt

Na een fase waarin het beide ploegen niet lukte om enige lijn aan te brengen in het spel, was het Jeffrey Bakker die voor het hoogtepunt van het eerste bedrijf tekende. Van grote afstand volleerde Bakker de bal via de lat achter doelman Schrik: 1-1. Tristan Rotman was voor de thee nog gevaarlijk uit een vrije trap, maar zag zijn bal onder de lat weggetikt worden.

Boogbal

In de tweede helft leek Stadskanaal de wedstrijd naar zich toe te trekken. Sten Vos raakte de kruising, Roy Tolner nam in kansrijke positie niet goed aan en opnieuw was Rotman gevaarlijk uit een vrije trap. De kansenverhouding werd na twintig minuten in de score tot uitdrukking gebracht.

Een vrije trap van Valthermond werd omgezet in een counter, waarbij Stephan de Vries er door de rappe Jeffrey Bakker uit werd gelopen. Ook Schrik ging niet vrijuit door zijn doel wel erg ver achter zich te laten: een mooie boogbal van Bakker betekende de 1-2.

Goudhaantje Meijers

In de resterende speeltijd probeerde Valthermond het onder aanvoering van Veerbeek wel, maar erg doortastend gingen de gastheren niet te werk. Invaller Klijnstra was met het hoofd dichtbij een derde Knoalster treffer, maar uiteindelijk bleek Tom Meijers het goudhaantje door van dichtbij binnen te tikken: 2-2.

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Brilstand voor Musselkanaal

Waar het vorige week er nog op leek dat Musselkanaal het lek boven had, ...

Alteveer boekt simpele zege tegen Usquert

Alteveer kende niet al teveel moeite met Usquert en won met ruime cijfers.

Eerste dertig minuten doen TEVV de das om tegen Peize

TEVV heeft zondag de dure punten moeten laten aan het lager geklasseerde Peize. Bij ...