Terug in de tijd: Borger op drempel van de derde klasse

Borger verschafte zich een uitstekende uitgangspositie in de eerste wedstrijd tegen BSVV.

Borger bezit een uitstekende uitgangspositie in de strijd om promotie naar de derde klasse. In Bovensmilde werd een uitstekende 2-4 overwinning geboekt op BSVV en daar viel weinig op af te dingen. Borger was deze middag voetballend gezien de bovenliggende partij al liet het na om zichzelf in de eerste helft al te belonen. Het keek bij de rust tegen een 1-0 achterstand aan, maar rechtte de rug in de tweede helft en trok uiteindelijk verdiend aan het langste eind.

Oude bekende

Op deze druilerige lentedag moest Borger aantreden in Bovensmilde tegen BSVV. Die ploeg was als tegenstander uit de bus komen rollen in de strijd om promotie naar de derde klasse. Een oude bekende, want in het verleden zaten beide teams al met regelmaat bij elkaar in de competitie. Het was deze middag zaak voor Borger om een goed resultaat neer te zetten zodat men zichzelf een goede uitgangspositie kon creëren voor de return. Onder het toeziend oog van de vele toeschouwers die meegereisd waren uit Borger begonnen de bezoekers goed aan de wedstrijd. Bij tijd en wijle werd er goed gecombineerd en was het meeste balbezit ook voor Borger.

Spelten een plaag

BSVV speculeerde vooral op de foutjes van de tegenstander en probeerde het veelal met de lange bal van de doelman. Borger zette BSVV prima onder druk en voetbalde zeker het eerste half uur goed. Het enige wat het naliet was zichzelf belonen voor het goede spel al had het hier absoluut de kans voor. In de persoon van aanvaller Jeffrey Spelten had Borger zichzelf op een 0-1 voorsprong moeten zetten. De spits, die de gehele middag een plaag bleek voor de verdediging van BSVV, speelde zichzelf knap vrij maar faalde oog-in-oog met de goalie van BSVV en zag zijn inzet net naast de verkeerde kant van de paal verdwijnen.

Uit de tweede lijn

BSVV was nog niet echt gevaarlijk geworden behalve een paar schoten uit de tweede lijn. Toch kwam de thuisploeg na een half uur spelen wel op een 1-0 voorsprong. Het was aanvaller Nico Hoogeveen die mocht aanleggen voor een vrije trap. De topscorer van BSVV joeg de bal door de muur en zag deze tegen de touwen ploffen. Borger was even van slag na deze tegenvaller en het laatste kwartier van de eerste helft bleef het goede spel achterwege, waardoor het met een achterstand ging rusten. Ondanks de 1-0 achterstand was er voor Borger geen vuiltje aan de lucht want het veldspel was prima. Zorg was dan ook om in de tweede helft op dezelfde voet verder te gaan.

Nu ook goals

Zo geschiedde ook en na vijf minuten spelen in die tweede helft kwam Borger langszij via Martijn Ulenreef. Een prima steekbal van Diederik Oosterwijk zorgde ervoor dat Ulenreef alleen voor de doelman van BSVV kwam en deze werd met een prima lob verschalkt. Borger voelde dat dit het moment was om door te drukken en drong de thuisploeg steeds verder achteruit. De 2-1 liet dan ook niet heel lang op zich wachten en nu was het wel raak voor Spelten, die vlak ervoor nog zijn tweede grote kans om zeep had geholpen. Een hard en strak schot verdween via de binnenkant van de paal in het doel van BSVV. Borger rook bloed en ging op jacht naar de 1-3 en kreeg ook daar ook de kansen voor. Het werd echter uit het niets weer 2-2 en wederom gebeurde dit uit een vrije trap van Hoogeveen. De aanvaller die over een goede trap beschikt schoot raak vanaf een meter of dertig. De gelijkmaker deed de thuisploeg weer hoop geven, maar die was als snel weer vervlogen.

Open wedstrijd

Vanaf de aftrap scoorde Borger direct de 2-3 via invaller Erwin Kuiper. De invaller profiteerde van geklungel van de BSVV-doelman waarna hij de bal zo in het lege doel kon prikken. Hierdoor moest BSVV weer in de achtervolging en werden de ruimtes op het veld steeds groter. Er ontstond dan ook een open wedstrijd die het aanzien meer dan waard was. Een aantal minuten na de 2-3 had het zomaar weer 3-3 kunnen staan nadat BSVV wederom uit een standaardsituatie gevaarlijk werd. Verdediger Christiaan Vos was gelukkig alert en haalde de inzet van de doellijn. Borger voelde dat er nog wat meer in zat dan de 2-3 en gaf nog meer druk en dat resulteerde dan ook in de 2-4 voorsprong. Een geweldige rush van Niek Scheltinga mondde uit in een voorzet op aanvaller Spelten, die de bal genadeloos tegen de touwen schoot.

Tumultueus einde

In de slotfase kwamen er nog wel enkele mogelijkheden aan beide zijden, maar kon deze vooral als tumultueus worden bestempeld doordat de vlam even in de pan schoot na een aantal akkefietjes. Na een aantal minuten blessuretijd vond de leidsman het wel goed en stond er een 2-4 eindstand op het scorebord. Een uitstekend resultaat voor Borger dat kon terugkijken op een goede wedstrijd. Volgende week wacht de return op het eigen sportpark de Drift en dan zal Borger dit karwei willen afmaken om daadwerkelijk promotie te realiseren naar de derde klasse.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

SPW na rust langs Farmsum

Nu SPW over een prachtige nieuwe accommodatie beschikt is het de bedoeling dat er ...

Onstwedder Boys laat zege glippen

Onstwedder Boys moest opnieuw genoegen nemen met een punt.