William van der Sluis: Levenslang SPW

William van der Sluis was jaren een vaste en gewaardeerde kracht binnen het elftal van SPW.

Na vele jaren trouwe dienst zwaaide Wiliam van der Sluis afgelopen zondag af bij SPW. Ondanks dat Van der Sluis niet tot de meest gepolijste voetballers behoorde, was hij jaar in jaar uit een onbetwiste basisspeler bij de Knoalsters. Misschien wel door het minder gepolijste.

Voetbalweekend

Want Van der Sluis, die in de regel als rechtsback speelde, verzaakte nooit. Dat blijkt wel uit de herinneringen die de nu 36-jarige ophaalt aan zijn entree in de hoofdmacht: “Toen ik nog B-junior was, mocht ik al met het eerste meetrainen. Het hele weekend stond in het teken van voetbal. Op zaterdag met de B-junioren, zondagochtend een wedstrijd in het tweede elftal en ‘s middags bij het eerste op de bank.” Uiteindelijk maakte Van der Sluis zijn debuut in een elftal dat getraind werd door Meint Smit.

Ongeslagen kampioen

Wanneer we Van der Sluis vragen naar de hoogtepunten uit zijn periode in de hoofdmacht, dan stipt hij twee seizoen aan: “In het seizoen 1999-2000 werden we onder leiding van Willem Volders ongeslagen kampioen in de zesde klasse. Ik speelde niet veel, maar een seizoen lang met grote mannen als Harry Jonker en Reinie Hoekzema: prachtig!” Ook aan het seizoen waarin SPW na zeer lang wachten naar de vierde klasse promoveerde (2016-2017, red.) bewaart de Knoalster warme herinneringen.

Eindelijk promotie

“We hebben zo vaak op het randje van promotie gestaan, maar steeds ging het mis. Onder Ludie Hulshof waren we bijvoorbeeld een paar keer dichtbij in de nacompetitie.” Van der Sluis was op weg naar de uitgang, maar Henry Meijerman wist hem over te halen om de voetbalschoenen niet aan de kant te leggen: “Dat het Henry na een paar pogingen wel lukte om ons naar de vierde klasse te loodsen is voor mij het absolute hoogtepunt van al die jaren SPW!”

Van broekie naar oude rot

Dat er blauw-wit bloed door de aderen stroom van Van der Sluis blijkt ook wel uit zijn plannen voor het komende seizoen: “Ik blijf SPW trouw en ga lekker in het derde elftal spelen. In de afgelopen jaren heb ik met heel veel mensen gevoetbald en ik ben er trots op dat ik als broekie bij het eerste elftal kwam, maar nu samen met Benjamin Eling als oude rot in het vak afscheid neem!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Zware dobber voor Gasselternijveen tegen GKC

Met de wedstrijd tussen Gasselternijveen en GKC staat er in de eerste speelronde van ...

Youri van Hoorn: “Veelerveen gaat veel ploegen verrassen.”

Youri van Hoorn hoopt komend seizoen met Veelerveen veel ploegen te kunnen verrassen.

Rick Schlimbach: “Mijn beste keuze ooit!”

Geen moment heeft hij spijt gehad van de stap van SC Stadskanaal naar Valthermond. ...