Trotse Jans Spiegelaar hoopt op stunt

Na het kampioenschap in de vijfde klasse leek HOC direct door te stoten naar de derde klasse. Er werd een flink aantal nieuwe spelers aan de selectie toegevoegd, met een droomstart tot gevolg. Tot kort voor de winterstop wisten de geel-zwarten de opgaande lijn vast te houden, maar tussen december en begin april leverde een serie van negen wedstrijden slechts twee punten op. Toch plaatse de ploeg van Jans Spiegelaar zich voor de nacompetitie: “Wie dat in augustus had genoemd, zou uitgelachen worden!”

Slimmer
In de nacompetitie speelde HOC afgelopen zondag haar eerste wedstrijd. Op het eigen sportpark ging de ploeg met 2-3 onderuit tegen Musselkanaal: “Wij gaven de doelpunten kinderlijk eenvoudig weg. Musselkanaal was fysiek sterker en ook speelden zijn het spelletje wat slimmer.” En volgens Spiegelaar werden de groenhemden ook in het zadel geholpen door op cruciale momenten te scoren: “Zowel in de eerste als de tweede helft scoorden zij in de slotfase. En al na een minuut spelen was het raak. Dan weet je dat het moeilijk wordt.”

Jans Spiegelaar: succestrainer van HOC…

Dik tevreden
En dus heeft HOC een duidelijke opdracht voor de return, die op Pinkstermaandag (morgen, red.) in Musselkanaal gespeeld gaat worden: winnen. Voordat Spiegelaar zijn licht over dit duel laat schijnen, maakt hij zijn ploeg een groot compliment: “We hebben een geweldig seizoen gehad, waarbij het vooral voor de winter erg goed ging. De dip heeft ons veel punten gekost, dus uiteindelijk ben ik dik tevreden met een plek in de nacompetitie. We gaan onze huid morgen duur verkopen!”

Alles geven
Volgens Spiegelaar wordt het een kraker aan de Parklaan: “Beide ploegen hebben een resultaat nodig, dus verstoppen is niet aan de orde. Het kan beide kanten op.” Als gezegd: los van het resultaat is Spiegelaar een trotse trainer, maar hij ziet wel de unieke kans die HOC krijgt: “We staan op de drempel, dus dan moet je nog één keer negentig minuten alles geven wat je in je hebt. We gaan ons uiterste best doen!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Denny Feiken kan niet langs de kant staan

Voor SC Stadskanaal verloopt het seizoen nog niet als gewenst. De ambitieuze derdeklasser wil ...

Spiegelaar hoopt op een wonder voor HOC

Niet verwacht, toch gekregen. In deze categorie kan de kans van HOC om komende ...

Bart Caspers wil kampioen worden met vriendenteam Gieterveen

Na avonturen bij SJS en Nieuw Buinen keerde Bart Caspers terug op het oude ...