Terug in de tijd: Jongensdroom Dennis Katoen werkelijkheid

Dennis Katoen maakte als invaller de beslissende goal voor Titan en dat leverde promotie op.

Katoen ontvangt een bierdouche van teamgenoot Robin Broekema…

Voor Dennis Katoen kwam afgelopen zondag een jongensdroom uit in Zuidwolde. Want de eerstejaars senior van Titan maakte diep in de blessuretijd de beslissende treffer in het tweeluik tussen zijn club en Zuidwolde. Door de overwinning na twee wedstrijden is de ploeg uit Nieuw-Weerdinge na één seizoen weer terug in de tweede klasse. Volgens Katoen moeten de rood-witten inzetten op handhaving: “Dat moet zonder meer lukken. Van daaruit kunnen we wel verder zien. We gaan in ieder geval voor hoogst haalbare!”

Titan viert feest na de treffer van Dennis Katoen...
Titan viert feest na de treffer van Dennis Katoen…

Op niets rekenen

Katoen, die dit seizoen de overstap maakte uit de gezamenlijke jeugdafdeling van NWVV/Titan, speelde dit seizoen veelvuldig in het tweede elftal: “Na verloop van tijd mocht ik echter aansluiten bij het eerste elftal. Het laatste deel van het seizoen mocht ik een aantal keren op de bank zitten.” Een plek die hij dus afgelopen zondag mocht verruilen voor een plekje in de spits: “Je hoopt natuurlijk altijd een doelpunt mee te pakken, als spits zijnde. Maar in het eerste elftal had ik nog niet gescoord, dus ik rekende op niets.”

Sisser

En dat ‘niets’ werd in de tiende minuut van de blessuretijd ‘iets’, waarmee een jongensdroom in vervulling ging voor de HAVO-scholier: “Dit is echt een scenario uit het boekje. Invallen en de beslissende goal maken!” Met dit resultaat liep het bezoek van de ploeg van Henri Goeree aan Zuidwolde met een sisser af. Want de comfortabele 3-0 voorsprong uit de eerste wedstrijd werd volledig weggegeven. Katoen kan de vinger wel op de zere plek leggen, wanneer we hem hier naar vragen: “We gingen te defensief spelen, waardoor we de problemen over onszelf afriepen. Verdedigen kost veel meer kracht dan aanvallen.” Ook enkele randzaken hadden invloed, volgens de examenkandidaat die bij een goed resultaat Werktuigbouwkunde zal gaan studeren.

Lastige omstandigheden

“Het kunstgras bracht ons ook in de problemen. Zuidwolde traint op kunstgras en speelt er ook haar thuiswedstrijden op. Hoe je het wendt of keert: het is wennen.” Tot slot noemt Katoen ook de makkelijk gegeven strafschop als reden voor de moeilijk verlopen middag. Maar dit alles was vergeten op het moment dat de scheidsrecht voor het laatst floot: “We waren allemaal kapot, maar omdat we altijd gevaarlijk zijn bij standaardsituaties bleven we geloof houden. En dat betaalde zich gelukkig uit!”

Zware maandag

Hierna konden de Titanen zich in het feestgedruis storten: “De maandag was een zware dag, maar de naweeën wogen niet op tegen de blijdschap van de promotie en het feest dat we hebben gehad! De kantine was bomvol, er was live muziek en uiteraard maakten we een rondrit door het dorp. In één woord fantastisch!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Terug in de tijd: Joey Huizingh: “Zo leuk was die 16-0 niet”

Joey Huizingh vond de met 16-0 gewonnen wedstrijd tegen Eext niet veel aan.

Wouter Panneman: “SJS gaat er met een overwinning vandoor bij Borger.”

Wouter Panneman heeft er vertrouwen in dat het dipje van SJS snel voorbij is ...

Arnoud Bentum en Nieuw Buinen op drempel van landelijk bekertoernooi

Eersteklasser Nieuw Buinen kan morgenavond al een kroon zetten op een succesvol verlopen seizoen: ...