Jasper Kuizenga wil nog drie keer vlammen voor vertrek

kuizinga3
Jasper Kuizenga met Indonesië- supporter voor de wedstrijd Indonesië – Nederland

Jasper Kuizenga speelt dit seizoen slechts een aantal wedstrijden voor zijn club SJS. Dit komt niet door blessures of schorsingen, maar vanwege het feit dat hij het merendeel van het jaar in Denpasar woont, op het Indonesische eiland Bali. Waar het kan draagt de snelle, hardwerkende speler zijn steentje bij dit seizoen en met 7 punten uit 4 wedstrijden is zijn inbreng behoorlijk te noemen. Halverwege maart vertrekt Kuizenga weer naar de andere kant van de wereld, FC Kanaalstreek was nog net op tijd om de ambitieuze speler een aantal vragen voor te leggen.

Indonesië
De 25 jarige Kuizenga is mede-eigenaar van stagebemiddelingsbureau Young Professionals Internships, dat hij met twee goede vrienden heeft opgestart. Nadat hij zelf zijn stage op Bali in 2011 succesvol had afgerond, werden de plannen met zijn huidige collega’s gemaakt en na het behalen van het diploma HBO Bedrijfskunde werden in september vorig jaar de eerste studenten op het eiland ontvangen. Kuizenga vertelt: “Wij bieden studenten de mogelijkheid om geheel verzorgd stage te lopen in Indonesië, voornamelijk op Bali. Het is eigenlijk een totaalpakket waarmee wij de studenten ontzorgen zodat zij kunnen genieten tijdens hun stageperiode”. Momenteel woont Kuizenga tijdelijk bij zijn ouders in Nieuw Buinen, waar hij zich zeker niet hoeft te vervelen. Hij heeft het druk met het promoten van zijn bedrijf middels presentaties en andere activiteiten, werkt daarnaast bij Pactum Contractbeheer en voert een onderzoek uit voor een bedrijvenparkvereniging in Groningen.

kuizinga2
Kuizenga (tweede van rechts) met een lokaal voetbalteam in Indonesië

Uitdaging
Omdat de reislustige voetballer nu tijdelijk bij zijn ouders verblijft, was de keuze gauw gemaakt om bij het bekende SJS te gaan voetballen waar hij het grootste gedeelte van de selectie nog kent. Kuizenga is namelijk een aantal seizoenen niet te bewonderen geweest aan de Julianastraat, want na de degradatie naar de derde klasse in 2011 besloot hij met twee medespelers te vertrekken naar Gronitas. De reden hiervoor was dat de student destijds in Groningen woonde. Een andere reden was de uitdaging van het voetballen in de 1e klasse op zondag: “Natuurlijk zocht ik ook een stukje uitdaging en wilde ik kijken of ik het niveau daar ook aan zou kunnen, maar gezelligheid voor en na de wedstrijden is voor mij ook erg belangrijk. Met de aanwezigheid van de studenten, stadjers en andere bekenden binnen de club bleek dit een goede keuze”. Veel verschil met het zaterdagvoetbal merkte Kuizenga in Groningen niet, wel lag het niveau een stukje hoger. “Ik moet het hebben van mijn loopvermogen en harde werken. Tijdens ingewikkelde pass en trap oefeningen of een intensief positiespel merkte ik dan wel dat het niveau hoger lag dan bij SJS”.

kuizinga1
Kuizenga in actie namens SJS in de wedstrijd tegen Noordwolde

Oude nest
Na het avontuur bij Gronitas is Kuizenga nu dus weer terug op het oude nest, onder de vleugels van trainer Harris Huizingh over wie hij goed te spreken is. Enige aanpassing was wel noodzakelijk na 8 maanden niet of nauwelijks voetballen: “Conditioneel was het de eerste weken behoorlijk zwaar en mijn balgevoel was zo goed als verdwenen. Wat betreft het niveau valt het me zeker niet tegen en ook de sfeer binnen ploeg is prima!”. SJS staat op dit moment op de 8e plaats in 3C en volgens Kuizenga hoeft de club niet bang te zijn voor degradatie, ook niet als hij straks weer vertrokken is. “SJS is op de hoogte van mijn plannen en gunt mij dit ook zeker. Ik hoop de komende drie wedstrijden nog van waarde te zijn voor het team en dat we zoveel mogelijk punten pakken”. Volgens de buitenspeler herbergt de selectie voldoende talent om zich te handhaven, maar het ontbreekt de jonge ploeg soms aan wat voetbalgogme. Een snelle terugkeer naar de 2e klasse onder de nieuwe trainer Loewie Piebes voorziet hij dan ook niet, maar hoop voor de toekomst is er wel: “Als SJS de groep bij elkaar kan houden en de komende jaren wellicht nog wat kan versterken, dan zie ik de club wel weer de stap maken naar de 2e klasse”.

Voor meer informatie over Young Professionals Internships kunt u kijken op:
www.ypi-indonesia.nl en/of https://www.facebook.com/YPI.Indonesia

Tags:

 • Show Comments (3)

 • pia

  He topper! Leuk om te lezen !!! Veel succes in je verdere loopbaan.

 • griet

  Mooi interview met Jasper en zeker over zijn achtergrond te lezen. Prima

 • Antje Withoff

  Leuk stukje Jasper.Straks weer veel plezier en succes in Indonesie.Neem je Wout ook stiekem weer mee???

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

 • naam *

 • email *

 • website

You May Also Like

Van toeschouwer tot matchwinner

Waar SV Mussel de voorgaande jaren steevast in de bovenste helft van de vierde klasse, ...

Vijf vragen aan: Brian de Jonge (Ter Apel ’96)

De zondagafdeling van Ter Apel ’96 is voortvarend aan het nieuwe seizoen begonnen. De ...

Gebroeders Koster gaan voor zes punten in derby’s

Samen zijn ze goed voor enkele tientallen jaren voetbalervaring. En dan spreken we alleen ...