Terug in de tijd: Westerwolde handhaaft zich in vierde klasse

Westerwolde heeft zich weten te handhaven in de vierde klasse na een ruime overwinning op BATO

Door een overwinning op het Winschoter BATO heeft Westerwolde het verblijf in de vierde klasse met een jaar weten te verlengen. Door de 5-0 zege op het al in veilige positie verkerende BATO was het team van trainer Loek Swarts niet meer afhankelijk van de uitslagen op de andere velden en eindigde het team op een keurige tiende plaats in de competitie.

Geen grip

In de eerste circa twintig minuten van de wedstrijd liet het zich niet aanzien dat er na negentig minuten voetbal een comfortabele 5-0 overwinning voor de thuisploeg op het scorebord zou staan. Het jonge team van BATO was de bovenliggende ploeg en het team van vertrekkend aanvoerder Arjen Heidekamp van Westerwolde kreeg maar geen grip op de wedstrijd. In de achttiende minuut was er het eerste wapenfeit van Westerwolde. Martin Boer schoot vanaf een afstand van twintig meter een vrije trap loeihard op de paal.

Grillige aanvaller

Hierna volgden nog een aantal kleine kansen voor Westerwolde, maar het duurde tot iets meer dan een uur spelen voordat de ban werd gebroken. Jeremy Hekman gleed op rechts op snelheid langs zijn directe tegenstander en bediende spits Martin Boer daarna op maat: 0-1.  Voor rust viel de tweede treffer van Westerwolde. Met een lange bal werd nu de naar links uitgeweken Boer aangespeeld, deze sneed naar binnen en bediende de aan de rechterkant opgedoken Jeremy Hekman. Op zijn beurt wist de aanvaller hiermee wel raad en tekende dan ook de verdiende 2-0 ruststand aan.

Twee keer Boer

In de tweede helft eindelijk een goed combinerend Westerwolde, waarschijnlijk mede mogelijk door de geringere weerstand van de BATO-elf. Na ongeveer tien minuten tekende Martin Boer voor zijn tweede treffer van de middag. Na een prima voorzet van Merijn te Velde knikte hij bij de tweede paal de bal beheerst binnen. Invaller Rik te Velde drukte meteen zijn stempel op de wedstrijd door binnen het strafschopgebied van BATO voortdurend voor gevaar te zorgen.

Slotakkoord Kuiper

Met nog een kwartier op de klok pikte Te Velde zijn doelpunt mee door met links met een beheerst balletje keeper Tuin van BATO andermaal het nakijken te geven. Laatste man Ferdy Kuiper zorgde voor het slotakkoord: mee opgekomen zorgde hij ervoor dat met een 5-0 overwinning voor Westerwolde de wedstrijd kon worden beëindigd.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pekelder Boys krijgt een nieuwe kans

Het is Pekelder Boys niet gelukt om de 3-0 nederlaag, die het vorig weekend ...