Uitkomsten landelijk onderzoek zaterdag- en zondagvoetbal

De uitkomsten van een landelijk onderzoek naar het zaterdag- en zondagvoetbal door de KNVB is bekend.

De laatste jaren ziet de KNVB dat de zondagcompetities in veel districten onder druk zijn komen te staan. Diverse verenigingen hebben met hun standaardteam de overstap gemaakt van het zondag naar het zaterdagvoetbal. De afgelopen maanden is daarom een onderzoek gehouden naar de toekomst van het zaterdag- en zondagvoetbal. De uitkomsten daarvan zijn inmiddels bekend.

Het overstappen van zondagteams naar het zaterdagvoetbal heeft grote gevolgen voor beide speeldagen. De krachtverschillen in het zondagvoetbal zijn groter geworden door het lagere aantal teams en ook moeten er meer kilometers gemaakt worden voor uitwedstijden. Ook in het zaterdagvoetbal is er – met name aan de onderkant van de piramide – sprake van een toenemend krachtverschil, omdat teams uit het zondagvoetbal op het laagste amateurniveau voor standaardteams instromen. Doordat meer teams op zaterdag spelen groeit bovendien de druk op de accommodaties van clubs. Lees het volledige bericht en de uitkomsten van het onderzoek via onderstaande link:

https://www.knvb.nl/nieuws/amateurvoetbal/competitiezaken/62206/uitkomsten-landelijk-onderzoek-zaterdag-en-zondagvoetbal

Bron: KNVB

 

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Henry Meijerman nieuwe hoofdtrainer Damacota

Henry Meijerman is vanaf volgend seizoen de nieuwe hoofdtrainer van Damacota.

HOC en Spiegelaar met elkaar door

Vorig jaar werd Jans Spiegelaar vijfde met HOC in de vijfde klasse. Op dit ...

Veelerveen stelt Gert de Wal aan als nieuwe hoofdtrainer

Veelerveen heeft een nieuwe hoofdtrainer aangesteld in de persoon van Gert de Wal.