Blik op 2L: Nick Berends ruilt oranje shirt

Nick Berends vertrekt voor de tweede keer bij Nieuw Buinen. Na een verblijf bij TEVV verruilt Berends het oranje van de Buunermonders nu voor het oranje van PKC ’83. Wij bevroegen Berends op zijn overstap van de zondag tweedeklasser naar de zaterdag eersteklasser uit Groningen.

Reistijd

“Na mijn verhuizing naar Groningen heb ik besloten mijn verblijf bij Nieuw Buinen nog met een seizoen te verlengen.” De nu 29-jarige Berends zag namelijk een spelersgroep die bestond uit een mix van ervaren krachten en jong talent. Maar doordat het coronavirus een stevige streep door het seizoen zette, liep dit op een teleurstelling uit: “Nu heb ik, mede door de toch wel forse reistijd, besloten om een nieuwe uitdaging te zoeken.”

Hateboer

De uitdaging heeft de verdediger nu dus gevonden bij Peizerweg Kringcombinatie 1983 uit Groningen: “PKC ’83 is de club waar oud-ploeggenoot Koen Hateboer ook speelt. Ik heb een aantal keer rondgekeken bij de club en dat gaf mij een goed gevoel, waardoor ik nu de overstap maak.” En dus verlaat Berends de oranjehemden voor de tweede keer: “Vanaf 2012 speelde ik drie seizoenen bij TEVV, maar Nieuw Buinen is toch echt mijn club. Dat ik nu de club weer verlaat heeft vooral praktische redenen.”

Ander oranje

Toch zijn er ook sportieve aanleidingen, want ook op dat vlak heeft Berends nog steeds ambitie: “In Nieuw Buinen zag ik het niveau over de volle breedte van de selectie ieder seizoen toch wel iets minder worden. Voor mij is dit het moment om met een goed gevoel te vertrekken en niet mijn plezier te laten lijden onder het sportieve deel.” En dus zien we Berends, wanneer we verlost zijn van het juk van het coronavirus, na de zomer in een ander oranje.

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Pekelder Derby: revanche, strijd en eergevoel

De één is een echte clubman, die in tijden van relatieve nood zijn club ...

Topscorer Erwin Kuiper: “Ik had minimaal 20 doelpunten moeten maken”

Onder aanvoering van topscorer Erwin Kuiper leek SV. Borger lang op weg naar het ...