Hattrick held Super geeft NWVV hoop

Roy Super hielp zijn ploeg NWVV met een hattrick en heeft ambities om hogerop te spelen.

Roy Supèr in actie tijdens de promotiewedstrijd van 2015… (foto: Bennie Wolbers)

Aan de hand van de ervaren Geert Aalderink promoveerde NWVV in het voorjaar van 2015 naar de vierde klasse. Na een lastige fase wonnen de Nieuw-Weerdingers afgelopen zaterdag de cruciale ontmoeting met directe concurrent VVAK. Grote man tijdens het duel, dat met 2-5 werd gewonnen, was Roy Supèr. De aanvaller maakte namelijk drie treffers en bewees zijn ploeg daarmee een grote dienst: “Maar het draait niet om mij. Die overwinning was er één van het collectief!”

Spanning
Daarmee geeft Supèr aan uit het juiste voetbalhout te zijn gesneden, want bescheiden en het teambelang boven alles stellend. Maar dat is ook wel nodig in de situatie waarin NWVV zit: “We hadden die punten van zaterdag inderdaad hard nodig. Voor de wedstrijd was een aantal jongens toch wel erg gespannen. Gelukkig viel deze spanning van ons af, toen de scheidsrechter voor het eerst floot.” Wanneer we de 20-jarige Supèr vragen naar zijn treffers, geeft de spits aan geen voorkeur te hebben voor één van de treffers.

Verzachtende omstandigheden
“Voor mij waren ze alle drie mooi, omdat het doelpunten waren, haha. Ik sta nu op zes doelpunten en als ik eerlijk ben, dan zijn dat er te weinig.” Vervolgens draagt de medewerker van de in Emmen gevestigde SOL Group wel verzachtende omstandigheden voor zichzelf aan: “Eerder dit seizoen heb ik een tijdje met een knieblessure gesukkeld, dus dat heeft me de nodige wedstrijden en doelpunten gekost.” En dus kan Supèr weer van belang zijn voor de zwart-blauwe combinatie.

Geweldige trainer
Een rol die trainer Geert Aalderink volgens zijn pupil ook heeft: “Geert is een geweldige trainer! De trainingen zijn een genot en ook zijn wedstrijdbesprekingen doen het zeer goed. Bovendien is het een fijne man tijdens de derde helft.” Allemaal ingrediënten die moeten leiden tot handhaving in de vierde klasse. Volgens Supèr zijn de voortekenen positief: “Die winst van afgelopen zaterdag heeft ons veel moed gegeven. Ik schat de kans op handhaving zeer positief in!”

Stap omhoog
Of de aanvaller in het nieuwe seizoen in de vierde klasse speelt is overigens ook nog onzeker: “Ik wil graag het maximale presteren. Of dat bij NWVV is, weet ik niet. Momenteel oriënteer ik me in de omgeving. Mogelijk speel ik na de zomer wel bij een vereniging die hoger speelt dan de derde klasse.”

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Roan Poelstra en Nieuw Buinen: stabiele factoren

Roan Poelstra is nog maar 24 jaar, maar heeft al een bewogen voetballeven achter ...

Joey Spiegelaar klaar voor test tegen Gieterveen

GKC kent met zes uit twee een uitstekende competitiestart en wil deze zondag een goed ...

Rick Schlimback: “Valthermond moet kampioen worden!”

Rick Schlimback wil met Valthermond vol voor de titel gaan en wil de stap ...