Blik op 2L: Joost Schrik wil punten pakken voor SVBO

Meer dan tien jaar was Lennon Ebeltjes de onbetwiste nummer één van SVBO. De goalie maakt echter de overstap naar Klazienaveen, waardoor er bij de Barger-Oostervelders een vacature ontstond. In de zoektocht naar een nieuwe keeper kwam SVBO uit bij Joost Schrik, nu nog actief voor Valthermond.

Topploeg

Voor de ambiteuze Schrik een uitstekende kans om een stap omhoog te maken. Want de afgelopen jaren was de 25-jarige goalie actief voor tweedeklasser Valthermond. Dus toen Schrik door de geel-zwarten werd benaderd was er maar weinig bedenktijd nodig: “Ik woon in Emmen, dus het is om de hoek én SVBO heeft zich de afgelopen jaren bewezen als een topploeg in de eerste klasse. Helaas hebben we met Valthermond de stap naar de eerste klasse nog niet kunnen maken, dus dan moet het maar op deze manier.”

Punten pakken

Schrik, die in het verleden ook voor SC Erica uitkwam, kijkt uit naar het komende seizoen. Een voetbaljaargang waarin hij ‘levende legende’ Ebeltjes moet doen vergeten: “Ik wil me vooral ontwikkelen tot een betrouwbare keeper die punten pakt en zijn verdediging helpt door hen goed te coachen. En uiteindelijk moet dat dan leiden naar een plek bij de eerste vijf in de eerste klasse F.”

Geweldige tijd

Want het uitblijven van promotie is, terugkijkend op drie seizoenen op ‘De Meent’, de enige tegenvaller voor de medewerker van Voetbalshop Emmen: “Ik kijk met een zeer goed gevoel terug op mijn tijd bij Valthermond. Het waren mooie seizoenen met mooie uitslagen, een goede organisatie en geweldige supporters. Vooral de gezelligheid en de beleving binnen de club paste erg goed bij mij.”

Titelstrijd

Wanneer we vragen naar zijn verwachtingen voor de club die hij achter zich laat is Schrik positief: “Het is een team met veel vrienden. De mix van ervaren krachten en aanstormende talenten heeft voldoende kwaliteit om komend seizoen mee te doen om de titel in de tweede klasse.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Blik op 2L: Danny Hingstman wil topscorer worden

Rolder Boys opent de competitie met een wedstrijd tegen FC Lewenborg. Voor aanvaller en ...

Terug in de tijd: Joey Huizingh: “Zo leuk was die 16-0 niet”

Joey Huizingh vond de met 16-0 gewonnen wedstrijd tegen Eext niet veel aan.

Bert Timmermans: “Buinerveen moet een stabiele middenmoter worden.”

Bert Timmermans hoopt op een stabiel seizoen voor Buinerveen waarbij een plaats in de ...