Arwen de Koe: “SJS wil zaterdag periode pakken.”

Arwen de Koe is blij met zijn eigen ontwikkeling en wil zaterdag met SJS de periodetitel pakken tegen koploper Vitesse ’63.

Foto: Brigitte de Wijk, de talentvolle Arwen de Koe is de laatste weken een van de blikvangers bij SJS.

Er was een moment dit seizoen dat het erop leek dat SJS niet mee zou doen om de prijzen. Na een uiterst moeizame eerste seizoenshelft wisten de mannen van trainer Otto Halmingh de laatste vijf wedstrijden in een overwinning om te zetten. Gevolg: SJS doet weer volop mee en is koploper en aankomende tegenstander Vitesse ’63 tot op vier punten genaderd. Daarnaast ligt ook de tweede periodetitel voor het grijpen.

Een speler die zich nauwlettend in de kijker speelde tijdens deze opmars is Arwen de Koe. Het verhaal van de 18-jarige speler laat zich lezen als een jongensboek. Op zaterdag 19 januari 2019 maakt Arwen de Koe zijn debuut in SJS 1. Saillant detail is dat dit gebeurde tegen FVV, de ploeg van zijn vader Henk de Koe. SJS en FVV speelden met 3-3 gelijk, maar De Koe was verantwoordelijk voor twee treffers in de tweede helft. Ook in de competitie trof de youngster doel  tegen SCN en vorig weekeinde schoot De Koe zijn elftal ook nog op voorsprong in de met 2-1 gewonnen wedstrijd tegen Tiendeveen.

Ontwikkelen

De Koe is blij met de kansen die hij krijgt. “Ik ben erg tevreden over het feit dat ik op moment in het eerste mag spelen en daar minuten mag maken en belangrijk kan zijn. Ook ben ik tevreden dat we ons goed hebben herpakt na de eerste competitiehelft.’’ Hij omschrijft zichzelf als volgt: “ik heb al een aardig inzicht en een goed loopvermogen. Daarentegen wil ik nog meer inzicht krijgen, nog meer vanuit mijn positie gaan voetballen en fysiek sterker worden.”

Vol vertrouwen

Over het vervolg in de vierde klasse E is de jongeling optimistisch en vol vertrouwen. “Na de winterstop hebben we een goede inhaalslag gemaakt en daardoor staan we momenteel op de vijfde plek met slechts vier punten achterstand op de koploper. Het spelen om het kampioenschap zit er zeker nog wel in omdat het nu allemaal zo dicht op elkaar zit. Natuurlijk draaien we ook heel goed in de tweede periode en daar hebben we aankomende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse ‘63 een gelijkspel of winstpartij nodig om de periode te pakken.”

Periode pakken

Zaterdag dus de kraker tussen SJS en Vitesse ’63. Aan de Julianastraat zal SJS er alles aan gelegen zijn een goed resultaat neer te zetten. De Koe geeft aan dat het geen makkelijke opgave zal worden. “Ik denk dat het aankomende zaterdag een zware en een spannende wedstrijd gaat worden, omdat er wel iets op het spel staat. Wij gaan er alles aan doen om aan het langste eind te trekken en de drie punten in eigen huis te houden en zo de periode te kunnen gaan pakken.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Geef een reactie

You May Also Like

Robert Oosting mist derby tegen Valthermond

SC Stadskanaal moet het komende zondag tijdens de Kanaalstreek-derby tegen Valthermond stellen zonder aanvoerder ...

Gerko Scheper wil met Fokke de Jonge promoveren

Afgelopen zaterdag leek Onstwedder Boys in de wedstrijd tegen koploper Boerakker hard op weg ...