Jarno Kip wil zich bij SPW bewijzen in de derde klasse

Doelman Jarno Kip verruilt na zes seizoenen Wedde voor SPW en kijkt terug op een mooie tijd, maar kijkt ook uit naar een nieuwe uitdaging.

Foto Bé Eelsing, doelman Jarno Kip verruilt na zes seizoenen Wedde voor SPW.

Een van de clubs die zich de laatste dagen flink geroerd heeft op de transfermarkt is SPW. Zo mag de zondag derdeklasser al vijf nieuwelingen begroeten voor het nieuwe voetbalseizoen. Meest in het oog springende naam van dat vijftal is Jarno Kip. De 27-jarige doelman verruilt na zes seizoenen zondag vierdeklasser Wedde voor derdeklasser SPW.

Het houdt in dat Kip volgend seizoen in de derde klasse speelt, een niveau hoger en dat is ook in de lijn met ambities die de 27-jarige doelman heeft: “het is geen geheim dat ik graag op een hoger niveau wil spelen. Ik heb in de afgelopen jaren wel bewezen dat ik de vierde klasse goed aan kan en ook wel een stap hoger kan. Iets wat ik ook met enige regelmaat hoor van andere mensen van verschillende clubs.”

Balletje gaan rollen

Het balletje voor een overstap naar SPW is vorig jaar eigenlijk al gaan rollen. Destijds speelde Wedde tegen SPW, voordat het coronavirus alles platlegde. Kip geeft aan toen al de eerste contacten te hebben gehad met SPW-trainer Jeroen Wiegman, maar dat het definitieve besluit pas in januari van dit jaar viel. “Afgelopen seizoen heb ik er nog voor gekozen om langer bij Wedde te blijven, omdat ik zelf het gevoel nog niet had dat ik al de overstap moest gaan maken. Na een volgend gesprek met Wiegman in januari was ik er eigenlijk vrij snel uit, dat het nu het juiste moment was.” Daarnaast lijkt ook zijn huidige woonplaats een rol te hebben gespeeld in zijn keuze. “Voor mij is het ook makkelijker, want ik woon in Stadskanaal en op vijf minuten fietsen van het voetbalveld. En het scheelt dat je al veel jongens een beetje kent.”

Wedde is een warme club

Met de overstap naar SPW komt er een einde aan zes seizoenen voetbal bij Wedde. Kip is alleen maar louter positief over zijn jaren bij de zondag vierdeklasser en kijkt met een heel erg positief gevoel terug op zijn periode bij Wedde. “Het is echt een warme club. Toen ik van Westerwolde naar Wedde ging speelden ze vijfde klasse. Het eerste jaar speelden we direct om het kampioenschap mee en had ik persoonlijk een goed seizoen. Ik voelde me direct thuis bij de club, maar helaas zijn we dat seizoen toen niet gepromoveerd.” Ook roemt de goalie nog een aantal spelers waar hij mee heeft mogen samenspelen. “Ik heb er ook met veel goede voetballers mogen spelen, zoals Ezra Abbas, Jan Behling en Jasper Reininga.” Kip is de club dan ook dankbaar voor de mooie tijd: “ik ben Wedde dan ook dankbaar voor de zes mooie seizoenen, want als er een club is die je thuis laat voelen, dan is dat zeker Wedde!”

Hoogtepunt

Kip beleefde dan ook mooie tijden bij Wedde en kende ook een paar prachtige hoogtepunten bij de club, waarbij er een boven uitsteekt volgens de doelman: “het hoogtepunt is natuurlijk de promotie naar de vierde klasse, na de nacompetitiewedstrijd tegen Valther Boys. Veel publiek en iedereen voelde dat het die dag ging gebeuren. We wonnen uiteindelijk ook en hebben een geweldig feest gehad.” Een andere gebeurtenis blijft Kip ook nog bij, al viel het resultaat daarin wel tegen. “De beslissingswedstrijd tegen WEO in mijn eerste seizoen blijft me ook bij, de sfeer, het vele publiek, dat is waarom je voetbalt. Helaas viel het resultaat de verkeerde kant op.”

Uitdaging

Komend seizoen staat Kip dus bij SPW onder de lat, een uitdaging waar de doelman naar uitkijkt: “persoonlijk wil ik me graag ontwikkelen in de derde klasse. Aan de trainingen zal het in ieder geval niet liggen, want die zijn lekker fanatiek. Zelf denk ik dat ik het niveau aan kan en dat wil ik graag laten zien. Met SPW zelf hoopt Kip komend seizoen goed mee te kunnen draaien in de zondag derde klasse C: “ik denk dat we met een grote spelersgroep leuk mee kunnen doen in de derde klasse en dan hoop ik op een plekje boven in de middenmoot. Daarvoor hebben we genoeg en verschillende kwaliteiten waarmee we dat moeten kunnen behalen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Rick Rossing: “Volle bak gaan tegen Onstwedder Boys om tweede periode te pakken.”

SJS kan zaterdag in de Kanaalstreekderby tegen Onstwedder Boys beslag leggen op de tweede ...

Jacco Martens: “Gieten gaat vol voor promotie naar de tweede klasse!”

Jacco Martens vindt dat Gieten komend seizoen de stap naar de tweede klasse moet ...

Gerwin Schmitz: “Er valt een resultaat te halen tegen WKE’16”

Gerwin Schmitz ziet kansen voor Musselkanaal in de uitwedstrijd tegen WKE'16.