Van toeschouwer tot matchwinner

MusselWaar SV Mussel de voorgaande jaren steevast in de bovenste helft van de vierde klasse, of zelfs in de derde klasse speelden, komt Mussel deze jaargang niet boven ‘de streep’. En juist in de fase dat de ploeg van scheidend oefenmeester Jan Moes punten moet gaan pakken staan wedstrijden tegen koploper Hoogeveen en het veel scorende Willemsoord op het programma. De eerste krachtproef, tegen de Friezen, werd echter met vlag en wimpel doorstaan: door een treffer van Peter Boxem werd er zelfs gewonnen. Bijkomend voordeel was de remise van twee concurrenten in een onderling treffen.

Gemiste strafschop
Volgens Boxem kreeg Mussel hiermee wel een beetje meer dan waar het recht op had: “Willemsoord oogde gevaarlijker, en het aantal schoten dat zij op ons doel afvuurden lag ook hoger dan andersom, maar echt nauwkeurig waren de pogingen niet. Maar wanneer zij de strafschop die ze kregen gewoon hadden benut, dan hadden we ‘gewoon’ met lege handen gestaan.” En daarmee kregen de roodhemden wat de 27-jarige betreft loon naar werken: “Aan inzet ontbreekt het nooit aan ons, alleen een dosis pech valt ons ook vaak ten deel.”

Peter Boxem beleefde zijn 'moment of fame'...
Peter Boxem beleefde zijn ‘moment of fame’…

Spaarzaam hoogtepunt
Dat Boxem zich tot matchwinner mocht laten kronen leverde de oer-Musselker een fantastisch gevoel op: “Ik woon mijn hele leven al in het dorp én ben al vanaf mijn zesde lid van Mussel, dus dat ik nu met een winnende treffer een bijdrage kan leveren aan de teamprestatie is helemaal geweldig! Normaal gesproken ben ik bankzitter, waar ik overigens geen enkele moeite mee heb, dus voor mij is dit een spaarzaam voetbal-hoogtepunt, haha.”

Lange weg te gaan
Voor de ploeg van Boxem zou dit wel eens een cruciale overwinning kunnen zijn: “Dit geeft zeker vertrouwen voor de komende wedstrijden, maar de weg is nog lang, en er zitten een paar stevige toppen op de route.” En daarmee slaat Boxem de spijker op zijn kop, want volgende week staat een ontmoeting met koploper Hoogeveen op de kalender. Toch is de werknemer van Boiten Techniek uit Stadskanaal hoopvol: “Het zal mooi zijn om nog een keer te stunten! Ons strijdplan is even simpel als het plan van de wedstrijd tegen Willemsoord. We moeten vol aan de bak, een andere optie is er niet.”

Bijzondere zaterdagmiddag
Overigens was er sprake van een groot toeval dat juist Boxem de winnende treffer voor zijn rekening nam: “Ik zat in eerste instantie niet eens bij de selectie voor deze wedstrijd, maar omdat Nick Uil in de warming-up geblesseerd raakt, werd ik gebeld door de assisent-trainer. Of ik alsnog naar het sportpark wilde komen. Ik zat bij een kameraad op de bank en wilde pas bij het begin van de tweede helft naar De Slenk gaan om als toeschouwer langs de lijn te gaan staan. Dat liep dus even anders!”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Arjan Heeres: “Het wordt spannend tegen Dalen, maar FC Ter Apel ’96 gaat promoveren!”

FC Ter Apel '96-speler Arjan Heeres verwacht opnieuw een spannende pot tegen Dalen, maar ...

Terug in de tijd: Jongensdroom van Victor van der Vlag gaat in vervulling

Victor van der Vlag doorliep elk elftal van Valtermond zowel als keeper als speler ...

Bart Caspers wil kampioen worden met vriendenteam Gieterveen

Na avonturen bij SJS en Nieuw Buinen keerde Bart Caspers terug op het oude ...