Stadskanaal maatje te groot voor SJS in stadsderby

Stadskanaal bleek in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen duidelijk een maatje te groot voor stadsgenoot SJS en won met ruime cijfers.

Foto Brigitte de Wijk, Stadskanaal en SJS werkten hun eerste oefenduel van het seizoen af waarin de zondag tweedeklasser duidelijk een maatje te groot bleek.

Voor beide Knoalster-ploegen was de stadsderby op zaterdag 14 augustus de eerste oefenwedstrijd van het nieuwe seizoen. Daarin liet tweedeklasser Stadskanaal duidelijk zien een maatje te groot te zijn voor vierdeklasser en stadsgenoot SJS. Dat verschil werd ook in de eindstand uitgedrukt: een 6-0 overwinning voor Stadskanaal.

De ploeg van Jordi Nijgh was al een week langer in voorbereiding dan de manschappen van SJS-trainer Jos Schaart, maar voor beide ploegen was dit de eerste ‘testcase’ van het seizoen. Aan beide zijden was veel jeugdig elan te zien, maar het was vooral Stadskanaal dat in de beginfase van de wedstrijd de lakens uitdeelde.

Score loopt snel op

Al snel viel de 1-0, al gebeurde dit voor SJS op ongelukkige wijze. Zuidema verraste zijn eigen doelman de Jonge en tekende voor een eigen doelpunt. Het was de opmaat voor een snelle uitbreiding van de score. Binnen het kwartier maakte Leon Bos er 2-0 van en vijf minuten later scoorde diezelfde Bos opnieuw: 3-0. Wedstrijd zo goed als gespeeld, helemaal toen Wessel Klijnstra na een klein half uur er zelfs 4-0 van maakte op aangeven van Maik Tolner.

Een monsterscore leek in het verschiet te liggen, maar erger leed bleef SJS in de eerste helft bespaard. Het kreeg zelf nog een aantal mogelijkheden om de score wat dragelijker te maken, maar liet dat onder andere via Kay Rijkens en Heidema na.

Hattrick Bos

In de tweede helft werd er volop gewisseld en kwamen er opnieuw veel jeugdige talenten binnen de lijnen. SJS had na de pauze direct wat terug kunnen doen, maar aanvaller Springer raakte met een kopbal de lat. Aan de andere kant was Lorenzo Kapel dichtbij een treffer, maar enkele minuten later kon Stadskanaal toch opnieuw juichen. Bos maakte zijn hattrick compleet: 5-0. Niet veel later werd het ook al 6-0 via Kapel en leken de dubbele cijfers misschien nog wel in het verschiet te liggen. Dat bleek echter niet het geval, want het bleek de laatste treffer in de wedstrijd te zijn. In het laatste half uur ebde de wedstrijd langzaam naar het einde en viel er niet veel meer te beleven, waarmee Stadskanaal de eerste oefenwedstrijd van het seizoen met een ruime overwinning afsloot.

Foto’s Brigitte de Wijk: SC Stadskanaal – SJS