Dat GKC qua voetbal kan meekomen in de vijfde klasse E is wel bekend, maar vaak gingen de punten naar de tegenstander. Ook tegen Eext werd er weer goed gevoetbald door de Gasselters, die nu wél beloond werden met drie punten. En deze winst was nodig, want naaste belager Gasselternijveen pakte deze zondag ook de volle winst. 

Magistrale stift
De thuisploeg leek na tien minuten al op rozen te zitten. Door doelpunten van Twan Veldman en Harald Keur was de tussenstand namelijk al 2-0. Veldman scoorde nadat hij de keeper omspeelde en Keur maakte met een magistrale stift de tweede Gasselter treffer. Toch kwam Eext weer terug in de wedstrijd via Stefan Moek, die slecht verdedigend werk afstrafte.

Onnodig balverlies
Het duel werd hierna onrustiger en meer fysiek. GKC vergat hierbij te voetballen en leed veel onnodig balverlies, wat een aantal goede kansen opleverde voor de gasten. Zij wisten hier niet uit te scoren, wat Danny Kolp aan de andere kant wel deed. Hij bepaalde de ruststand op 3-1 en zo kon GKC de tweede helft met vertrouwen tegemoet zien.

Overleven
Toch was de tweede helft rommelig en slordig van de geel-zwarten en nadat Moek de 3-2 scoorde voor Eext werd het overleven richting het einde van de wedstrijd. Dit lukte de Gasselters met enig kunst en vliegwerk en zo konden er drie punten worden bijgeschreven. Trainer Emiel Jansen was uiteraard trots op zijn ploeg: “We hebben gevochten als leeuwen en stonden er als een echt team. Ik heb er vertrouwen in dat we de komende weken nog meer punten binnen gaan halen.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Nieuw Buinen wint met ruime cijfers van ASVB

Een uitstekende start voor Nieuw Buinen, dat met ruime cijfers wist te winnen van ...

TEVV redt het niet tegen Heerenveen

TEVV stond voor een moeilijke uitwedstrijd en wel tegen v.v. Heerenveen in het Friese Haagje. ...

Rood aanlopend Drenthina geeft in extremis zege uit handen tegen Elim

Drenthina heeft in extremis een zege uit handen gegeven tegen Elim en zag ook ...