Annen verslaat studenten van The Knickerbockers

Annen won de eerste bekerwedstrijd in de groepsfase van de studenten van The Knickerbockers, een goede start van het bekertoernooi voor Annen.

Annen is het bekertoernooi goed gestart met een 3-1 overwinning op de studenten van The Knickerbockers. De zondag tweedeklasser kende een vliegende start met een snelle voorsprong en kwam ook lang niet in de problemen. Toen TKB in de tweede helft nog de aansluitingstreffer maakte leek het nog even mis te kunnen gaan voor de thuisploeg, maar Annen bleef fier overeind en maakte in de slotfase aan alle onzekerheid een einde: 3-1.

Dat het bij de studenten uit Groningen niet allemaal op rolletjes liep mag niet verwonderlijk geheten worden, gezien de elftallen daar jaarlijks zoveel wisselen. Dat was ook te merken, want Annen had het zeker in het grootste gedeelte van de eerste helft niet lastig tegen TKB. De thuisploeg schoot zelfs uit de startblokken en kwam via een benutte strafschop van Wouter Tilman al na enkele minuten op voorsprong. Die stand bleef ook tot de rust staan, ondanks dat Annen een aantal goede mogelijkheden had om de score verder uit te breiden. De studenten deelden af en toe wel eens wat speldenprikken uit, maar ook dat leidde niet tot goals.

Snel raak

Derhalve werd er met een 1-0 voorsprong van Annen gerust, die al snel na de theepauze werd verdubbeld. Wederom was het snel raak na de aftrap en na een goed lopende aanval rondde Sven Boersma af: 2-0. Annen leek daarmee op rozen te zitten, maar toch kwamen de The Knickerbockers terug in de wedstrijd. Annen-doelman Hans de Wals werd kansloos gelaten door een bekeken bal van een der studenten. Daarmee leek TKB terug in de wedstrijd, maar echt doordrukken deden de studenten niet. In de absolute slotfase werd de wedstrijd definitief beslist, Jaap-Jan Mulder knikte de eindstand van 3-1 binnen.