Lars Hemmes: “Het wordt een pittig seizoen voor Mussel, handhaving is het doel.”

Lars Hemmes hoopt komend seizoen belangrijk te kunnen zijn voor Mussel en ziet zijn club graag in de vierde klasse blijven.

Voor SV Mussel waren de verhalen achter de competitie–onderbrekingen twee uitersten. Tijdens het eerste ‘coronajaar’ stonden de roodhemden stijf onderaan, maar degradeerden niet. Toen het seizoen erna na vier wedstrijden werd stopgezet had Mussel drie zeges geboekt. Hoe het ook zij: Lars Hemmes wil met Mussel in de vierde klasse blijven.

Hemmes is al jaren een gewaardeerde kracht op sportpark ‘De Slenk’.  Als kind van de club maakt hij inmiddels zo’n elf jaar deel uit van de eerste selectie en heeft hij 85 officiële doelpunten op zijn naam staan. Zijn periode in Mussel 1 is er één van pieken en dalen; van de derde tot en met de vijfde klasse. Dit seizoen dus in de vierde klasse D met opponenten als Borger, SJS en Onstwedder Boys. “Vooral laatstgenoemde blijft altijd leuk om tegen te spelen, een echte derby en dat brengt veel volk op de been.”

Pittig seizoen

De 29–jarige spits verwacht een pittig seizoen. “Wij hebben niet zo’n brede selectie, want er zijn drie spelers weggegaan. Wij moeten het echt met z’n allen doen en hopen dat er niet te veel blessures of schorsingen komen. Daar moet iedereen zich binnen onze selectie bewust van zijn. Wij hebben iedereen nodig. Onze doelstelling is om in de vierde klasse te blijven. Natuurlijk zou het mooi zijn om in de middenmoot te eindigen, maar ik denk dat het voor ons een realistisch doel is om in de vierde klasse te willen blijven.” Hemmes wijst Borger, SJS en DKB als kanshebbers aan. Onderin zullen Angelslo, Tiendeveen, HS ’88, Nieuw–Balinge en Mussel het moeten uitvechten.

Niet vlekkeloos

De voorbereiding verloopt verre van vlekkeloos. Hemmes stipt verschillende oorzaken aan. “De eerste wedstrijd hebben we het niet onverdienstelijk gedaan door met 1–1 gelijk te spelen tegen Heiligerlee. Helaas raakte ik zelf geblesseerd aan mijn enkel, waardoor ik even aan de kant sta. Daarna verloren we van zowel ZNC als NWVV. Het eerste elftal is de gehele voorbereiding nog niet compleet geweest en daarom moeten we de bekerwedstrijden, wanneer iedereen weer aanwezig is, benutten om ons goed voor te bereiden op de competitie.”

Heilige vuur nog niet gedoofd

Hoewel Hemmes zijn sporen al aardig heeft verdiend bij de ‘SV’ is het heilige vuur nog lang niet gedoofd. “Ik wil graag belangrijk zijn voor het team door doelpunten te maken en assists te geven. Ik ben de oudste binnen het team en probeer mijn ervaringen te delen met de jongere voetballers die net bij de eerste selectie aansluiten, zodat we er samen voor kunnen zorgen dat we een stabiele vierdeklasser worden.”

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Luuk Kenter ongenadig voor NWVV: zes goals

In zijn juniorentijd maakte hij er ooit zeven in één wedstrijd, maar in zijn ...

Tom Meijers neemt tevreden afscheid van Nieuw Buinen

De eerste helft van het (bijna) afgelopen seizoen zette Tom Meijers aan het denken. ...

Bjorn Schuiling: “GKC moet in de subtop kunnen eindigen.”

Bjorn Schuiling gaat komend seizoen met GKC voor een plek bij de eerste vijf.