Raymond Aardema wil hogerop met NWVV

NWVVHet is niet grootste, meest aansprekende en hoogst spelende club van de Kanaalstreek, maar wanneer we naar de selectie van NWVV kijken, zien we dat het eerste elftal van de Nieuw-Weerdingers plaats biedt aan een groot aantal jonge talenten. Dit seizoen werkt deze jonge spelersgroep met een zeer ervaren trainer. Geert Aalderink, die zijn sporen in het amateurvoetbal ruimschoots heeft verdiend, heeft de doelstelling om mee te spelen om de bovenste plaatsen in de zaterdagse vijfde klasse F. Tot nu toe zijn de resultaten wisselend, maar de ambitie van de blauw-zwarten staat nog fier overeind. Raymond Aardema is één van de sterkhouders van de ploeg: FC Kanaalstreek sprak met hem.

Doelpuntmaker Raymond Aardema (midden) wordt bejubeld...
Doelpuntmaker Raymond Aardema (midden) wordt bejubeld…

Raymond Aardema is een 19-jarige jongeman die aan zijn tweede seizoen in de hoofdmacht van NWVV bezig is. En dat hij een talentvolle speler is, blijkt wel uit zijn uitverkiezing voor het Jeugdteam Kanaalstreek: “Het was geweldig om de Spain Trophy mee te maken, afgelopen zomer. We speelden gedurende het toernooi tegen ploegen uit verschillende landen, en wat me bijgebleven is, is het grote verschil in speelstijl tussen de verschillende teams. Hierdoor leer je een wedstrijd anders in te gaan, en dus was behalve een gezellige week ook een heel leerzame week!” Wanneer we vragen naar het eerste seizoen van Aardema bij de senioren, blijkt al vertellende dat de student Bouwkunde / Architectuur al een allround speler lijkt te zijn. “In het Jeugdteam speelde ik eerst in de aanval, maar later werd ik de vaste linksback. En dat terwijl ik bij NWVV vooral op het middenveld speel. Maar ook sta ik af en toe in de voorhoede opgesteld, dus eigenlijk speel ik altijd met mijn blik naar voren gericht. Vorig seizoen maakte ik elf goals en deze jaargang sta ik na zes wedstrijden op drie, dus qua doelpuntenproductie mag ik ook niet klagen.”

Ambitieuze doelstelling
En dat de in Ter Apel woonachtige Aardema de goals maakte in een team dat niet eens bijzonder goed draait weegt uiteraard in zijn voordeel: “Het begin van het seizoen is inderdaad niet wat we ervan verwacht hadden. Misschien kunnen we onszelf hierin wel één en ander aanrekenen, want onze inzet en wedstrijdmentaliteit zorgt er voor dat we bepaalde wedstrijden gewoon niet kùnnen winnen. Wanneer we dan bijvoorbeeld een goal tegen krijgen gaan de kopjes hangen en halen we onszelf uit de wedstrijd. Dat is zonde, want we kunnen echt goed voetballen!” Toch denkt de middenvelder er geen moment aan om de doelstelling voor dit seizoen los te laten, want NWVV wil dolgraag terug naar de vierde klasse, waar het in het seizoen 2012 – 2013 voor het laatst in acteerde. En die promotie moet gerealiseerd worden aan de hand van trainer Geert Aalderink. Wat Aardema betreft zit het met de samenwerking wel snor: “Geert is enorm fanatiek! Niet alleen tijdens de wedstrijden, maar ook tijdens trainingen. Wanneer we ook maar iets dreigen te verslappen zit hij er bovenop. Het verschil met andere trainers zit hem ook in de manier waarop we ons voorbereiden op wedstrijden. De wedstrijdbespreking gaat over details, waarbij het voor het hele team duidelijk is wat er van de verschillende spelers verwacht wordt.”

Hogerop
Op het moment dat het gaat over de ambities van Aardema, wordt duidelijk dat de jongeling weet wat hij wil, maar dat hij tegelijkertijd weloverwogen te werk gaat. “Toen ik vanuit de jeugd van Ter Apel ’96 een stap maakte, was dat omdat ik graag op de zaterdag wilde blijven voetballen. De keuze viel toen op NWVV omdat hier een jonge spelersgroep is, waar ik ook al een paar mensen van kende. Zo spelen mijn broer Maurice en neef Peter ook bij de club, dat zijn voor mij wel dingen die meetellen.” En hoewel Aardema op termijn graag een stap hogerop zou willen maken, is hij ook hierover duidelijk: “Het liefst zou ik op een zo hoog mogelijk niveau willen spelen, maar dan wel op de zaterdag. Wanneer ik de stap ga maken weet ik nog niet, want ik heb het hier nu veel te goed naar mijn zin. Maar als je er toch naar vraagt: het liefst zou ik met NWVV een aantal stappen omhoog willen zetten!

Tags:

  • Show Comments (0)

Je emailadres wordt niet gepubliceerd. Benodigde velden zijn gemarkeerd met *

Reactie *

  • naam *

  • email *

  • website

You May Also Like

Arjen Heidekamp: “Het eerste elftal moet meegroeien met de club”

IJs en weder dienende beginnen de voetbalclubs uit de Kanaalstreek in het weekend van 24 ...

Ronny Zwikker gaat voor een periode-feestje

Wie bij het sluiten van de overschrijvingstermijn, enkele maanden geleden, had gezegd dat TEVV ...