SPW blijft steken op gelijkspel tegen stug Alteveer

SPW kwam niet verder dan een gelijkspel tegen Alteveer, waardoor alles nog mogelijk is in deze bekerpoule.

SPW speelde zondag de tweede bekerwedstrijd tegen Alteveer, bij winst zouden de Knoalsters zich zo goed als zeker plaatsen voor de volgende ronde. Daar stak het stugge Alteveer echter een stokje voor en de zondag vijfdeklasser hield de zondag derdeklasser, dan ook knap op 1-1.

SPW startte de eerste helft en nam meteen het heft in handen. Veel balbezit en hoog druk zetten op Alteveer zorgde ervoor dat het spel zich veel afspeelde op het speelhelft van Alteveer. Het duurde dan ook maar negen minuten voordat SPW op voorsprong kwam. Dennis Stiekema nam de bal met zijn linkervoet en zette SPW op een 1-0.

Onnauwkeurig

Hierna drukte SPW door, maar was het veelvuldig onnauwkeurig en  waren het onder andere Farrell en Jasken die ervoor zorgden dat SPW de voorsprong niet verder uitbreidde. Alteveer kroop ook wat meer uit de schulp, waarbij het met de hulp van lange ballen sneller op het speelveld van SPW kwam. Alteveer schuwde hierbij de duels niet, waarbij het soms het randje opzocht of er even overheen ging. Maar veel werd toegelaten door Scheidsrechter Gerdes. Aan het eind van de eerste helft kreeg Alteveer dan ook nog twee kansen. De eerste werd gestuit door keeper Kip en de 2e kans was een vrije bal op twintig meter, maar deze werd overgeschoten.

Alteveer tapt uit ander vaatje

De tweede helft tapte Alteveer uit een ander vaatje. SPW dat net als Alteveer twee wissels had doorgevoerd, begon daarentegen zeer slap aan de 2e helft. SPW liet het veld te groot worden, was onzorgvuldig in de passing en ook liepen de jongens even minder voor elkaar. Het duurde dan ook nog geen tien minuten of Alteveer had de 1-1 al te pakken. Dennis Klooster bracht beide ploegen op gelijke hoogte. Hierna had SPW het gewoon moeilijk tegen het hard werkende Alteveer. Het spel werd gezapig en speelde zich veelvuldig af op het middenveld. Het duurde tot de 80e minuut voordat de wedstrijd weer opleefde. SPW kreeg opeens weer het besef dat er wel nog gescoord moest worden. Remco Sikkema brak veelvuldig door op rechts maar weer stond het vizier niet op scherp. Farrell speelde zichzelf ook nog twee keer vrij maar ook hij trof geen doel. In de 89e minuut leek SPW het nog helemaal weg te gooien. Alteveer gooide er weer een lange bal tegenaan en het was Krops die mis zat en er voor zorgde dat de spits van Alteveer alleen op het doel afkon. Maar de SPW’ers konden opgelucht ademhalen toen er werd gezien dat deze de bal naast het doel van Kip schoot.

Zo hebben Alteveer en SPW allebei vier punten en kan het volgende week nog zo zijn dat of Alteveer, of SPW of Gasselternijveen nog doorgaat in de beker.